Hlavní obsah

Lenny Kravitz jede na Colours se sedmi kamiony plnými techniky a zázemí

Nejen vrcholný hudební zážitek na světové úrovni, ale i náročná pódiová show, která bude zatěžkávací zkouškou pro technickou produkci festivalu Colours of Ostrava. S takovými očekáváními je spojen chystaný koncert americké rockové legendy Lennyho Kravitze. Festival Colours of Ostrava začíná ve středu 17. července. Kravitz na něm vystoupí v pátek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lenny Kravitz v O2 areně v roce 2018

Článek

Pořadatelé festivalu už při sjednávání koncertu Kravitze předpokládali, že požadavky budou velmi náročné.

„Už prvotní informace ze strany jeho managementu hovořily o tom, že půjde o dosud největší show, se kterou kdy na festivaly jezdil,“ řekl Novinkám technický ředitel Colours of Ostrava Josef Ženíšek.

Z hlediska technické náročnosti půjde podle něj o velmi specifický koncert. A také možná nejnáročnější ve dvacetiletých dějinách Colours of Ostrava.

RECENZE: Lenny Kravitz dál šlape do minulosti

Hudba

„Lenny Kravitz přijede se sedmi kamiony plnými techniky, světel, obrazovek a různých kulis. Jen pro představu, do sedmi kamionů se vejde technika na celou naši hlavní scénu. Takže to samé ve stejném objemu přijede v podstatě navíc,“ usmál se Ženíšek.

Vystoupení Kravitze a jeho kapely potrvá dvě hodiny, takže nepůjde o zkrácený festivalový setlist, ale plnohodnotný koncert. Jeho zajištění bude podle Ženíška náročné po všech stránkách, a to včetně spotřeby elektrické energie.

„Kvůli tomuto vystoupení jsme museli posílit agregáty a samozřejmě také nosnost střechy tak, aby unesla všechno, co se na ni bude muset navěsit nad rámec naší techniky. Všechno tohle se nám podařilo ve spolupráci se statiky zajistit,“ dodal.

Kravitzův tým sice počítá s tím, že některé méně podstatné prvky jeho show se dají s ohledem na festivalové podmínky oželet, k ničemu takovému ale v Ostravě dojít nemusí.

„Možnost pro nějaké drobné kompromisy tam samozřejmě byla, ale upřímně řečeno, já tohle nerad dělám. Beru to tak, že kapela do své show investuje hodně energie a peněz, takže se vždy snažím, aby ji fanoušci, kteří přijdou, viděli v plné palbě tak, jak si to umělci přejí,“ dodal.

Nároky ohledně doprovodného servisu pro Kravitze a jeho tým podle něj nejsou nijak přemrštěné. „Jsou samozřejmě vysoké, což vyplývá hlavně z toho, že se kolem něj pohybuje tým čítající až šedesát lidí. Ale že by v nich byly nějaké bizarní požadavky, se kterými jsme se u některých vystupujících setkali v minulosti, to určitě ne,“ dodal šéf techniky Colours.

Evropské turné

Kravitz do Ostravy přijede v rámci svého evropského turné k vydání letošního alba Blue Electric Light. Kromě toho se samozřejmě očekává, že zahraje své největší hity včetně písní Fly Away, It Ain’t Over ’Till It’s Over nebo Are You Gonna Go My Way.

S velkou vizuální show do Ostravy míří také další hvězda festivalu Sam Smith. Pořadatelé mimo jiné prozradili, že během jeho vystoupení se na jevišti objeví gigantická postava ležící nahé Venuše.

„Ta socha by měla být přes celé pódium, jsme na to všichni moc zvědaví,“ dodal Ženíšek s tím, že se Smithem přijede stejně početný tým jako s Lennym Kravitzem.

Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava: Největší show nabídne Sam Smith

Hudba

Colours of Ostrava v číslech. Nabídnou držitele 19 Grammy a 68 nominací na ně, 100 koncertů a 250 řečníků

Hudba
Související témata:

Výběr článků

Načítám