Hlavní obsah

Kvíz Hororové Týny: Jak dobře znáte filmy mistra napětí?

Josh Hartnett se v thrilleru Past vydá na koncert do obří haly. Netuší přitom, že jde o léčku, do níž ho vlákali policisté. Snímek režiséra a scenáristy M. Night Shyamalana, který je právě v kinech, představuje již šestnáctý celovečerní počin jeho kariéry. V našem kvízu si můžete ověřit, jak moc pozorným divákem filmů mistra napětí jste.

Trailer PastVideo: Vertical Entertainment

Článek
1. Opakovaným motivem Shyamalanových filmů je určitá barva, která značí přítomnost něčeho zlověstného, především duchů. O jakou jde?
Foto: Reuters
2. Vesnice (2004) se odehrává v 19. století v jednom z amerických států, kde dodnes žije většina členů komunity Amišů, silně konzervativních křesťanů odmítajících výdobytky současného světa. Ve kterém?
Foto: Reuters
3. Malí protagonisté hororu Na návštěvě (2015) mají od prarodičů nařízenou večerku. V kolik hodin musí podle jejich pravidel jít na kutě?
4. Proti mimozemšťanům se filmové děti a mladší bratr Mela Gibsona ve sci-fi thrilleru Znamení (2002) chrání čepičkami z konkrétního druhu fólie. Jaké?
5. Hrdinové mysteriózního počinu Čas (2021) mají různá vážná onemocnění. Kterou nemocí trpí raper Brendan v podání Aarona Pierra?
6. Kolik různých identit má v hororu Rozpolcený (2016) James McAvoy coby titulní padouch s mnohočetnou poruchou osobnosti?
Foto: Cinemart
7. Bruce Willis má ve filmu Vyvolený (2000) nadlidskou sílu. Kterým sportem se jeho postava zabývala v mládí?
Foto: ČTK
8. M. Night Shyamalan si v Rozpolceném i navazujícím snímku Skleněný (2019) střihnul epizodní roli. Koho ztvárnil?
Foto: ČTK
9. Shyamalanův loňský snímek Někdo klepe na dveře pracuje s biblickým konceptem čtyř jezdců na koních. Která část Nového zákona je zmiňuje?
10. Zpěvačku, na jejíž vystoupení míří Josh Hartnett v nejnovějším filmu Past, ztvárňuje režisérova nejstarší dcera Saleka, jež se hudbou skutečně živí. Ve kterém žánru se pohybuje?
Foto: Vertical Entertainment

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Jak dobře znáte Quentina Tarantina a jeho filmy?

Kultura

KVÍZ 18+: Vyznáte se v sexuálních praktikách?

Sex a vztahy
Související témata:
Josh Hartnett

Výběr článků

Načítám