Hlavní obsah

Nové knihy: Wasson, King či Mankell

Plnit si své sny, to je v životě člověka velmi důležitá disciplína. Americký režisér a scenárista Francis Ford Coppola si je splnil a splnil je i mnoha dalším lidem. Kniha Cesta do ráje popisuje jeho vize a uskutečněné plány. Výraznou osobností je také spisovatel a mistr hororů Stephen King. Audiokniha Holly se točí kolem vyšetřování několikanásobného zmizení lidí v malém městečku na Středozápadě. Audiokniha pak řeší poslední případ komisaře Wallandera v díle Henninga Mankella Než přijde mráz.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

James Swallow: Psanci

Rubicon Group je zničená, její zakladatel Ekko Solomon nezvěstný, a nejspíš mrtvý, a členové jejího týmu se skrývají, obviněni z teroristického zvěrstva, jež nespáchali. Pro bývalého důstojníka MI6 Marca Danea, jeho přítelkyni a kolegyni Lucy Keyesovou a přeživší členy je budoucnost temná. A tak se tým, který už nemá co ztratit, rozhodne riskovat vše v posledním pokusu udeřit na Combine a zničit ji… jednou provždy.

Kalibr, 504 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Ruby Dixon: Barbaři z Ledové planety

Co může být příjemnějšího než se na ledové planetě přitulit k velkému, hřejivému mimozemšťanovi? Nejspíš si myslíte, že být unesena mimozemšťany je to nejhorší, co se mi mohlo přihodit. Tak to se pletete, protože tihle mimozemšťané měli potíže s motorem, a tudíž náklad lidských žen – včetně mě – vysadili na ledové planetě. Žádná z nás není k životu v téhle bezútěšné, mrazivé pustině vybavená. Ale protože si mě v podstatě zvolily za svou vedoucí, nezbývá mi než se vydat do sněhu hledat pomoc.

Laser, 320 stran, 399 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Sam Wasson: Cesta do ráje

Francis Ford Coppola je jedním z největších amerických snílků a jeho nejúžasnějším snem je produkční společnost American Zoetrope, kterou založil v americkém San Francisku v roce 1969. Prostřednictvím experimentální, komunitní utopie Zoetrope se Coppola pokusil nově pojmout celou filmovou tvorbu.

Nyní, o více než padesát let později, sen tohoto vizionářského filmaře trvá, především v produkci jeho dlouhá léta připravovaného filmu a současně vyvrcholení jeho utopických ideálů, Megalopolis.

Universum, 360 stran, 459 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

RECENZE: Shari Lapena sází jednu lež za druhou

Knihy

Colleen Hooverová: Příliš pozdě

Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí všechny výdaje za péči o jejího nemocného mladšího bratra. Když se Sloan jednoho dne seznámí s agentem Carterem, zajiskří to mezi nimi. Jenže jestli se o tom dozví Asa, zabije ho. A Asa Jackson bývá vždycky o krok napřed.

Ikar, 360 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Yasmin Rahmanová: Moje pravda

Blíží se maturita a nejlepší kamarádky Amani a Huda začínají být nervózní. Nejen ze zkoušek, ale i z budoucnosti. Plachá Amani má na první pohled dokonalou rodinu: úspěšného otce, rozkošného mladšího bratra a matku, která je miluje. Huda naopak vyrůstá u láskyplných pěstounů, kteří právě čekají vlastní dítě. Obě si navzájem závidí snadný život, aniž by si uvědomovaly, že za pozlátkem se skrývají i starosti. Jenže pak Huda zahlédne, jak Amanin otec uhodí její matku, a kamarádčino největší tajemství je venku.

Yoli, 400 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Stephen King: Holly

Jde o příběh soukromé vyšetřovatelky, která řeší několikanásobné zmizení v městečku na Středozápadě. Stephen King se v něm vrátil do časů pandemie covidu–19 a ke své postavě známé zejména z trilogie o soukromém očku Billu Hodgesovi. Úzkostná a puntičkářská Holly Gibneyová se tentokrát dočkala hlavní role a král hororu se vzácně obešel bez nadpřirozených motivů, což nijak neumenšuje děsivost vyprávění. K temnému vyznění přispívá svým hereckým projevem i interpretka Klára Oltová.

OneHotBook, 20:20 hodin, 467 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

RECENZE: Rodiče ani jméno si nevybereš

Knihy

Henning Mankell: Než přijde mráz

Případy komisaře Wallandera s charismatickým vypravěčem-hercem Jiřím Vyorálkem. Série švédského spisovatele Henninga Mankella (1948–2015) nyní vrcholí posledním dílem, v němž stárnoucímu detektivovi asistuje dcera Linda. Společně čelí brutálnímu náboženskému fanatikovi i Wallanderově nemoci. Také v závěrečné epizodě se odráží autorova snaha o pochopení současného světa a hledání způsobů, jak ho změnit.

One HotBook, 15:33 hodin, 365 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Wolfe: Mrtvé od Tichého jezera (pouze ve formátu ke stažení)

Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k Tichému jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, inspektorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže pak se najde mrtvola ženy, kterou kdosi pohřbil hrůzným rituálním způsobem s peřím ve vlasech, a inspektorka má neblahé tušení, že matku s dívenkou čeká stejný osud.

Místní obyvatelé se bojí, že jsou další na řadě, a šeptají si o prastarých pohřebištích, zatímco Kay Sharpová zjišťuje, že ji někdo sleduje. Text čtou Jitka Ježková, Martin Stránský, Aleš Procházka, Jana Stryková či Alžběta Stanková.

Témbr, 11:28 hodin, 379 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Abhejali Bernardová: Dokud voda neskončí

Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Dalo by se říct, že Abhejali Bernardová je nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte. Cesta k dosažení „Sedmičky oceánů“ je však v jejím příběhu mnohem poutavější než samotné dosažení cíle. Její výpravy po světě totiž nejsou jen o plavání, jsou především výpravami do nitra. S pomocí meditace, za hranicemi pohodlí a toho, co zná, poznává sama sebe. Text čtou Tereza Bebarová a Abhejali Bernardová.

Témbr 13:16 hodin, 399 Kč (1 MP3 CD)

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Milena Štráfeldová: Friedrich řečený Bedřich

Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost, která nás u autora Prodané nevěsty nebo Mé vlasti může překvapit. O Bedřichu Smetanovi vyšla spousta knih a zdálo by se, že jeho život už byl popsán do nejmenších detailů. Čím víc se ale o něm dozvídáme, tím víc také zjišťujeme, že je tu pořád co objevovat. Text čtou Jan Vlasák a Dagmar Čárová.

Témbr, 18:36 hodin, 399 Kč (1 MP3 CD)

Foto: Témbr

Obal audioknihy

RECENZE: Románový Milan Kundera, příkrý i vybájený

Knihy

RECENZE: Planetky. Soukromé vesmíry v povídkách, jež se vzájemně tříští

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám