Hlavní obsah

Nové knihy: Sodoma, Ježek či Bright

Bývaly doby, kdy byl v našich končinách nejlepší přítel člověka Sovětský svaz. Od roku 1989 je to naštěstí už zase pes. Kniha O psech a lidech vysvětluje, proč tomu tak je. Další dílo Smrt na plese je napínavá detektivka ve stylu Agathy Christie. V nabídce dále najdeme třeba i Vandrovník, praktický výletnický deník, či netradiční pohled na válečný konflikt. Totiž humorné vyprávění výsadkáře, jenž byl na bojové misi v Afghánistánu.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jennifer Probstová: Svedeni osudem

Jsou to už dva roky, co Chiara přišla o svou nejlepší kamarádku Rory. Není ale jediná, komu tolik chybí. I Roryin ovdovělý manžel Sebastian ztratil svou spřízněnou duši. Když se Chiara a Sebastian kdysi seznámili, neuvěřitelně to mezi nimi jiskřilo. Tehdy ovšem chtěli každý od života něco jiného, a tak se jejich cesty rozešly a ona doufala, že už ho nikdy neuvidí. Teď je ale náhoda znovu svede dohromady a staré city vyplouvají na povrch spolu s výčitkami.

Ikar, 344 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Brian Freeman: Ursulina

V okrese Černého vlka jí říkají Ursulina. A pro většinu jeho obyvatel není tahle obluda bájná, ale reálná. Protože za sebou nechává rozpárané mrtvoly a jejich krví u nich pokaždé napíše vzkaz: Jsem Ursulina. Zástupkyně šerifa Rebecca Toddová se společně se svými kolegy snaží tohle monstrum zastavit. Aby se to podařilo, musí odhalit jeho tajemství. Temné tajemství, které nakonec Rebeccu postaví před nesnesitelně bolestnou volbu, jež navždy změní (nejen) její život.

Kalibr, 360 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Kolektiv autorů: O lidech a psech

Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý. Pes je prý nejlepší přítel člověka. Jak lidé u psů, tak také psi u lidí hledají to, co jim někdy nemůže poskytnout jejich vlastní druh, útěchu v samotě, ochranu či přátelství, porozumění beze slov. Lidé na svých psích kamarádech obdivují jejich věrnost, oddanost, důvěru a možná v nich vidí a obdivují tak trochu sami sebe. A když umře pes, je to, jako když odejde člen rodiny.

Listen, 160 stran, 359 Kč

Foto: Listen

Obal knihy

RECENZE: Shari Lapena sází jednu lež za druhou

Knihy

Sára Vůchová: Sphinx

Spontánní návštěva luxusního strip klubu Sphinx pro Mikuláše nejdřív byla jen vtipem. Kam jinam s kamarády zapadnout během nočního tahu městem, když vám v krvi koluje několik lítajících jelenů a obyčejné bary vás nudí? Když se seznámí s tamějším striptérem Adamem, věci naberou spád. Prvotní rozpačitá setkání se mění ve skutečné city a na okamžik se zdá, že před sebou mají růžovou budoucnost. Jenže s východem slunce vystupují temné stíny a Mikuláš poznává i prostředí, v němž se Adam pohybuje. V klubu se najde mrtvola, kterou podle všeho nikdo nikdy neměl objevit.

Yoli, 336 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Verity Bright: Smrt na plese

Nesmírně zábavná detektivka plná záhad a intrik pro fanoušky Agathy Christie či Panství Downton! Lady Eleanor Swiftová, pozoruhodná dobrodružka a amatérská vyšetřovatelka, si dává pauzu v pátrání. Má totiž mnohem větší problémy: Není moc zdatná tanečnice, nemá co na sebe a je očekávána na maškarním plese v sídle svého nového nápadníka Lance Langhama. Obklopená hosty v maskách a znepokojující spoustou peří pátrá po nějaké důvěrně známé tváři. Jak stoupá po hlavním schodišti za povědomým párem dlouhých nohou, nepochybuje, že kráčí za mužem svého srdce.

Kalibr, 288 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Samantha Youngová: Jen se mnou

Poté, co jen o vlásek unikla smrti, opouští policistka Robyn Penhaligonová svůj život v Bostonu a vydává se na Skotskou vysočinu na panství Ardnoch, aby našla Maca Galbraitha – otce, který ji kdysi opustil. Setkává se zde také s mužem, jehož dlouho nesnášela: bývalým hollywoodským hercem Lachlanem Adairem. Najít s Macem společnou řeč se ukáže být těžší, než si Robyn kdy dokázala představit. A pod stupňujícím se nepřátelstvím s Lachlanem začíná vznikat spalující přitažlivost.

Ikar, 512 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

RECENZE: Kořenova čistá Řeka zázraků

Knihy

Jan Hocek: Vandrovník

Praktický výletnický deník od zkušeného cestovatele Jana Hocka. Do Vandrovníku si lze dělat poznámky, otiskovat razítka, lepit vstupenky, zakreslovat mapu trasy, malovat a cokoliv dalšího vás napadne! Vytvoříte si kreativní doklad o vaší pouti, který se po návratu domů stane zároveň jedinečnou památkou z cest.

Universum, 176 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Jessica Bullová: Slečna Austenová vyšetřuje: Nešťastná kloboučnice

Vše začíná během plesu na sousedním panství. V zamčené místnosti je nalezena mrtvá kloboučnice, a tak se kurážná a neuvěřitelně chytrá Jane ocitne ve víru záhady. Když se následně ukáže, že její bratr Georgy u sebe přechovává šperk zavražděné, mají vyšetřovatelé jasno a na obzoru se pomalu rýsuje stín šibenice. Jane nepochybuje, že její bratr je nevinný a případ je složitější, než se navenek zdá. Pátrání ji zavede do všech vrstev místní společnosti a její seznam podezřelých narůstá.

Jota, 336 stran, 318 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Martin Sodoma: Jehovista

Ota, dvacetiletý syn jednoho z vedoucích svědků Jehovových v Čechách, se vydává do Aše, aby posílil věřící v tamním sboru. Zpočátku ve své snaze zažívá úspěch – proniká do svérázného sborového prostředí, přesvědčuje jinověrce, toulá se příhraniční divočinou. Čím dál více ho však pronásledují potlačované pochybnosti a výčitky svědomí pramenící z toho, že před lety zavrhl svého nejlepšího kamaráda, který byl z organizace exkomunikován. Ocitá se na pokraji temnoty. Časosběrný román čerpající ze skutečných zážitků se odehrává na počátku 21. století.

Argo, 416 stran, 488 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

David Ježek: Poslední slova z Afghánistánu

Příběh jednoho výsadkáře vyprávěný humornou formou z oblasti, kde mnoho důvodů k humoru není. Rozlučte se, nasedněte do letadla a vyrazte vstříc válce v Afghánistánu. Můžete se těšit na surovou realitu plnou zajímavostí, dobrodružství a snahy aklimatizovat se v oblasti zvýšeného rizika ztráty života. Příběh parašutisty a jeho spolubojovníků humornou formou ukazuje, jaký je život vojáka na zahraniční operaci.

Pointa, 208 stran, 449 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

RECENZE: Encyklopedický, leč zábavný Franz Kafka

Knihy

RECENZE: Románový Milan Kundera, příkrý i vybájený

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám