Hlavní obsah

Nové knihy: Skřipský, Briden či Krainer

To, že jsou na světě místa, která skrývají děsivá tajemství, je známá věc. Třeba v Praze bohnický hřbitov bláznů. Marek Skřipský se těmito mysteriózními místy zabývá ve své knize Děsy první republiky. Co se týče tajemství, jsou jimi prodchnuté i vojenské tajné služby. Nasazení operativce vojenské zpravodajské služby v Afghánistánu popisuje Eduard Krainer. Kromě toho jsou v nabídce i průvodce zralé ženy po čtyřicítce, skutečný příběh manželů ztroskotaných v Tichém oceánu nebo generační sága, která nás provede několika staletími.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Paolo Cognetti: Dole v údolí

Luigi a Elisabetta jsou spolu už patnáct let a právě čekají první dítě. Ona se do údolí přistěhovala z města, protože chtěla poznat skutečný život, on, syn pytláka, se přidal k lesní stráži, aby zabezpečil rodinu, a nyní řeší podivný případ: podél řeky Sesie někdo zabíjí psy.

S mírnými obavami očekávají příjezd Luigiho výbušného bratra Alfreda, který žije už několik let v Kanadě a nyní se vrací kvůli vyrovnání dědictví po otci. Bratři by nemohli být odlišnější, stejně jako stromy, které jejich otec zasadil před domem, když se narodili.

Odeon, 136 stran, 299 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Martin Vopěnka: Moje cesta do ztracena

Po tragické smrti manželky zůstává úspěšný podnikatel středního věku sám se svým osmiletým synem. Cítí, že aby dostál úkolu, který před ním stojí, musí něco podstatného změnit. S Benjaminem se proto vydává na prázdninovou cestu, která ovšem s koncem prázdnin neskončí. Aniž by o sobě dali komukoliv cokoliv vědět, putují otec a syn od města k městu, ze země do země. Reedice románu, který již vyšel také v polštině, rumunštině, italštině, němčině a angličtině.

Ikar, 344 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Sophie Elmhirst: Maurice a Maralyn

Maurice a Maralyn nemohou být rozdílnější. On je opatrný a neohrabaný, ona charismatická a rázná. Maralyn, znuděná městským životem zkraje 70. let, dostane nápad: prodat dům, postavit loď a opustit Anglii. Manželé promění svůj sen ve skutečnost a vyplují na Nový Zéland. V polovině cesty se však jejich loď srazí s velrybou a dvojice se ocitne na člunu uprostřed Tichého oceánu. Skutečný příběh Maurice a Maralyn Baileyových je plný nebezpečí i něhy.

Universum, 248 stran, 349 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

RECENZE: Severní Korea ostře vypálená do duše

Knihy

Marek Skřipský: Děsy první republiky

Může cesta k jiným světům vést z bohnického „hřbitova bláznů“ přes malebnou historickou Třeboň a zároveň keňskou džunglí? Kolik děsivých tajemství skrývá ospalá, bohem zapomenutá víska poblíž Nového Jičína? Jak se stane, že při tahu noční Prahou uváznete hned v několika realitách najednou? A proč každý z nájemníků brzy opustí ten krásný dům, co po staletí stojí v Pustkovci na Ostravsku? V příbězích rámovaných lety 1934–1937 dávají čtyři staří muži nahlédnout do svých prazvláštních vzpomínek.

Laser, 240 stran, 299 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Chloe Walsh: Kluci z Tommenu-Binding 13

Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný. Má před sebou hvězdnou kariéru. Nic mu nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na gymnázium v Tommenu. Shannon to v životě neměla lehké. Po zkušenostech s týráním a šikanou přechází na jinou školu a modlí se za nový začátek. Setřást staré démony však není tak snadné.

Yoli, 704 stran, 599 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Becky Albertalli: Imogen, pochopitelně

Přestože je Imogen stoprocentní heterosexuálka, titul nejlepšího spojence na světě má jistý. Nevynechala totiž ještě žádné setkání Pride klubu. O queer tématech toho ví víc než její queer mladší sestra. Její kamarádky jsou taky queer: Gretchen, která hlídá, aby se Imogen nenechala unést předsudky, a Lili, jež právě prošla coming outem a ve společnosti nových queer kámošů z vysoké vyloženě září. Když Imogen navštíví Lili na kampusu, slíbí jí, že ji bude podporovat, jak to jen půjde – udělala by pro ni cokoli.

Yoli, 352 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

RECENZE: Kořenova čistá Řeka zázraků

Knihy

Eduard Krainer: Operativec: Břídilové z Kábulu

Kapitán David Prokop je jako operativec vojenské zpravodajské služby nasazen v rámci kontingentu sil Armády České republiky v Afghánistánu. Těsně před koncem jeho mise dojde k únosu českého manželského páru a Prokop je k případu okamžitě povolán. Autor v knize čerpá z vlastních zkušeností – v rámci svého působení v afghánské misi byl aktivně zapojen do pátrání po dvou Češkách unesených v roce 2013 v provincii Balúčistán v Pákistánu.

Jota, 288 stran, 302 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Lara Briden: Hormonální zdraví zralé ženy - Průvodce každé ženy po čtyřicítce

Kniha je praktický průvodce, který ženám pomáhá snáze proplout perimenopauzou a který přináší mnoho tipů, jak si ulevit od nepříjemných symptomů pomocí výživy, životního stylu a bioidentické hormonální terapie.

Práh, 344 stran, 449 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Daniela Hodrová: Co přichází aneb Cesta na Kouzelný vrch

Devátá vlna, ta rozhorlená, poznamenává jedna z hlavních protagonistek tohoto v pořadí devátého z na sebe navazujících autorčiných románů. Je tomu však spíše naopak – nejde o devátou vlnu ani o devátý kruh Trýznivého města. Vypravěčka není rozhorlená, ale smířlivá a odevzdaná jako snad nikdy dřív. Svět postav blízkých i vzdálených, skutečných i smyšlených, živých i mrtvých, svět loutek a oživlých předmětů, který již dobře známe z jejích děl.

Malvern, 168 stran, 297 Kč

Foto: Malvern

Obal knihy

Ondřej Šanc: Jako po drátku

Generační sága začínající v roce 1850 vás provede dvěma stoletími a dvěma světadíly. Ve stejné době, kdy železnice spojila Vídeň s Hamburkem a parníky vytlačily plachetnice na cestě do Ameriky, se v divokých kysuckých horách narodí Zoltán.

Chudou drátenickou rodinu živí hlavně matka Maria, ale hospodářství sama nezvládá, a proto se na radu kmotra vydává za lepším. Míří do Ústí nad Labem, donedávna ospalého města, které se díky trati, řece a nekonečným zásobám uhlí stalo přes noc neuvěřitelně kypícím centrem nové éry, s desítkami továren a s největším přístavem celé monarchie, kde se mísily osudy tisíců lidí mnoha národností. Tak začíná napínavá odysea, která čtenáře zavede z Horních Uher až do Ameriky.

Argo, 408 stran, 448 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

RECENZE: Co uděláte pro druhé, aby přežili?

Knihy

RECENZE: Červenou knihovnu z protektorátu nezachrání ani štěkající psi

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám