Hlavní obsah

Nové knihy: Prose, Ariely a Simeon

Jestliže se v hotelu, ve kterém jste hlavní pokojská, najde mrtvola hosta, a navíc autora detektivek, vypadá to na pořádný malér. Nebo zajímavou detektivní zápletku, tak jako je to v knize Tajemný host. Dezinformace jsou velkým problémem dneška. Autor knihy Nesmyslnost se zabývá jejich vznikem, šířením, ale i tím, proč jim jsou lidé ochotní slepě věřit. Dále je v této nabídce několik zajímavých audioknih. Mimo jiné i Simeonův román, ve kterém se komisař Maigret potýká s mafií.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Nita Prose: Tajemný host

Molly Grayová je jiná než ostatní. Díky svému citu pro úklid a patřičnou etiketu se ve velkolepém hotelu Regency Grand stala váženou hlavní pokojskou. Avšak vše se převrátí vzhůru nohama, když je v hotelové čajovně nalezen mrtvý světově proslulý autor detektivek. Událost opět vyšetřuje nepřátelská policistka Starková a není nouze o podezřelé: Zabila jej nová pokojská Lily? Nebo spisovatelova sekretářka Serena? Anebo že by něco skrýval hotelový portýr, milý pan Preston…?

Ikar, 288 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal audioknihy

Anders de la Motte: Skleněný muž

Inspektorku Leu Askerovou po letech mlčení kontaktuje její otec. Na jeho farmě našli mrtvolu, pro policii se stal podezřelým číslo jedna, ale on tvrdí, že je nevinný. Lein přítel z dětství Martin Hill píše životopis o podnikateli Gunnarovi Irvingovi na jeho panství, kde kolují historky o záhadných úmrtích a podivných nebeských úkazech. Askerová a Hill hledají odpovědi – a mezitím z hlubin povstává Skleněný muž. Z hlubin, odkud se nikdo nikdy nevrátil. Nikdo kromě něj.

Kalibr, 632 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Carole Llewellyn: Velšský slavíček

Wales, 1909, mladá Rhiannon Hughesová přijde při tragickém důlním neštěstí o otce, ocitne se zničehonic zcela bez prostředků. Jak se zdá, z nastalé situace je jediné východisko – musí opustit milované údolí Nantgarw Valley a vydat se do Cardiffu. Tam má totiž zrovna angažmá její teta Florrie, slavná kabaretní zpěvačka. Rhiannon však nehledá útočiště jen pro sebe. Její nevlastní sestra Mair také potřebuje nové zázemí.

Ikar, 288 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Laura Nowlin: Kdyby zůstal se mnou

Autumn a Finny bývali nerozluční, ale pak se mezi nimi něco změnilo – nebo se možná změnili oni sami. Teď se každopádně snaží jeden druhého ignorovat. Autumn tráví čas se svým přítelem Jamiem a úzkou skupinkou přátel. Finny se naopak stal populárním klukem, s nímž se chce ve škole každý bavit. Kdykoliv ale Finnyho potká, nemůže se Autumn ubránit myšlenkám, že by přesto měli být spolu. Jenže toho léta se všechno navždy změní.

Yoli, 360 stran,399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Dan Ariely: Nesmyslnost

Dezinformace nás ovlivňují každý den, jak v osobní rovině, tak i na společenské úrovni – od světa sociálních sítí po politické debaty, od běžných rozhovorů v supermarketech až po osobní vztahy v rodině. Přestože si uvědomujeme některá nebezpečí, která dezinformace představují, velikost tohoto problému je mnohem větší. Přední sociální vědec Dan Ariely ve své knize tvrdí, že pokud chceme pochopit podstatu iracionální přitažlivosti nepravdivých informací, musíme nejprve porozumět problému.

Práh, 360 stran, 369 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Georges Simeon: Maigretova gangsterská partie

Volba herce Jana Vlasáka pro zvukovou podobu maigretovek se mimořádně osvědčila. Umělec se jich ujal se svou typickou bravurou, která mu přinesla ocenění Audiokniha roku v kategorii Nejlepší interpret. Vlasákova fotografie v kostýmu pařížského komisaře zdobí už čtrnáctý titul Georgese Simenona v režii Hynka Pekárka. Jak jeho název Maigretova gangsterská partie napovídá, do detektivova revíru se vetřela mafie.

OneHotBook, 4:59 hodin, 319 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Alex Ahndoril: Zavřu oči v modlitbě

Duo Alex Ahndoril, dvojice, která světu dala Larse Keplera, vyrukovala s novou sérií Klíč, v níž zvolila návrat ke klasické detektivce, vyprávěné ve stylu Agathy Christie. V prvním svazku se soukromá vyšetřovatelka Julie Starková za asistence exmanžela Sidneyho utkala s případem zavražděného muže s pytlem na hlavě na zámku uprostřed lesů. Nový případ Zavřu oči v modlitbě ji přivádí do zákulisí stockholmského Královského činoherního divadla. Text čte herečka Veronika Lazorčáková.

OneHotBook, 7:29 hodin, 369 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Terry Pratchett: Maškaráda

Klenotem žánru humoristické fantasy je bez debat Terry Pratchett, jež dosud s úspěchem vydalo dvanáct jeho děl. Neodmyslitelně jsou s nimi spjati interpreti, herci Jan Zadražil, Jan Vondráček a Zuzana Slavíková. Nejnovější díl z divadelního prostředí Maškaráda je inspirován legendou o Fantomovi opery.

OneHotBook, 13:11 hodin, 399 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Enid Blyton: Správná pětka znovu na ostrově

Tato audiokniha zavádí posluchače do kulis ostrova Kirrin, inspirovaných hradní zříceninou Corfe v hrabství Dorset, již autorka navštívila. Ostatně všechna místa popsaná v sérii se k jejímu životu vztahují. Je tomu tak i v tomto případě. Děti v doprovodu učitele stanují na vřesovištích v okolí Furzebrooku, nějakých padesát kilometrů od farmy ve Stourton Caundle, která Blytonové patřila.

OneHotBook, 5: 22 hodin, 279 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Timothée de Fombelle: Alma

Inspirace ze spisovatelova pobytu v Pobřeží slonoviny zaznívají v trilogii Alma, drsném obrazu světa obchodu s lidmi. V prvním díle Vítr se zvedá poznáváme tři hrdiny ve věku třinácti let – Almu, Josefa a Amélii, jimž otrokářské spády dospělých zamávají životem. Text čte Igor Bareš.

OneHotBook, 12:14 hodin, 340 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Výběr článků

Načítám