Hlavní obsah

Nové knihy: Marly, Sabó či Wilková

Dneska prý aby krásnou herečku pohledal. V padesátých a šedesátých letech minulého století to údajně bylo jiné. A právě o tomto fenoménu vypráví kniha o slavné herečce Romy Schneiderové. Kromě adorace krásných žen lidé, bohužel, také rádi válčí. Román Krvavý sníh jeden takový dlouhodobý konflikt popisuje. Třicetiletou válku. Dále najdeme v nabídce publikace s příběhy Američanky, která našla domov v Praze, Moravanky, která zase zdomácněla v Londýně, a hrdinů, kteří zas až takovými hrdiny nebyli.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Michelle Marly: Romy a světla Paříže

Píše se rok 1958 a jako císařovna Sissi se Romy Schneiderová stala světovou hereckou celebritou, ona ale nechce zůstat navždy v roli sladké dívenky. Sní o kariéře charakterové herečky. Když se při natáčení seznámí s ještě neznámým Alainem Delonem, na první pohled se do mladého bouřliváka zamiluje. Proti vůli rodiny za ním odjede do Paříže. Její kariéra však uvázne na mrtvém bodě. A brzy nato zažívá krizi i její láska k Alainovi.

Ikar, 392 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Adam Gebrian: Léto na Tenerife

Architekt Adam Gebrian se vydal se svou ženou Markétou a téměř sedmiletým synem Filipem na Tenerife. Jeho čtvrtá kniha svým formátem navazuje na předchozí úspěšné publikace, ale tentokrát se, nečekaně, odehrává převážně mimo město.

Universum, 352 stran, 449 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Hannah Grace: V divočině

Mezi Russem Callaghanem a Aurorou Robertsovou přeskočí na univerzitním večírku jiskra a skončí to nocí plnou vášně. Aurora se pak v rozpacích beze slova vytratí, přesvědčená, že šlo jen o jednu noc a že už se s Russem neuvidí. Jaké je tedy jejich překvapení, když na sebe narazí hned první den na letním táboře, kde mají oba dělat vedoucí. Dokážou ti dva vedle sebe v poklidu existovat, nebo jediná společná noc zažehla požár, který už se nedá uhasit…?

Ikar, 368 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

RECENZE: Antiromantické Poslední léto zaplavuje tíseň

Kultura

Frank Krake: Poslední svědek

Wim prožil dětství v chudé amsterodamské rodině, a když Nizozemsko obsadili nacisté, musel odjet na nucené práce do Německa. Odtud se mu podařilo uprchnout a nějakou dobu se skrývat, ale nakonec se ocitl v soukolí koncentračních táborů. Těžká práce, špína, nedostatek jídla, týrání ze strany dozorců, všudypřítomná smrt – Wimovi se podařilo přežít, avšak v dubnu 1945, když se k táboru Neuengamme blíží Spojenci, začnou Němci zahlazovat stopy. Až čtyři tisíce vězňů naženou na zaoceánský parník Cap Arcona a chystají se loď potopit, aby se tak zbavili nepohodlných svědků svých zločinů.

Brána, 320 stran, 399 Kč

Foto: Brána

Obal knihy

Breanne Randall: Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie

Sadie Revelare vždy věřila, že kletba čtyř zlomených srdcí, která je cenou za magii, má smysl. Když je ale její babičce diagnostikována rakovina a zároveň se do města po deseti letech vrací její první láska Jake McNealy, začíná se její pečlivě promyšlený život hroutit. Do města se navíc vrací i Sadiino odcizené dvojče Seth. A s ním se odhalují hluboko pohřbená rodinná tajemství. Dokáže se s nimi Sadie vyrovnat? Ba co víc, dokáže čelit hrozbě dalšího zlomení srdce?

Laser, 384 stran, 449 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Veronika Mašková: Hračky z háčku

Oživte svět dětí jedinečnými a vlastnoručně vyrobenými háčkovanými hračkami! Vše, co potřebujete, je háček, příze a tato kniha plná autorských návodů. Najdete v ní 15 lákavých projektů, od panenek, chrastítek přes zvířátka až po originální hračky pro holky i kluky. Můžete tak uháčkovat třeba letadlo, žirafu, pejska, tygra či sněhuláka. Každý projekt je podrobně popsaný krok za krokem, řádek po řádku, včetně postupu sešívání, a je doplněný mnoha fotografiemi. Kniha je ideální jak pro začátečníky, tak pro zkušené tvůrce.

Esence, 192 stran, 499 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

RECENZE: Tereza Boučková konfrontuje hrůzy totality s dneškem

Kultura

Michal Sabó: Krvavý sníh

Historický román z dob třicetileté války, odehrávající se na pozadí skutečných událostí, jejichž hrdiny jsou známé i anonymní postavy historie. Leden 1645. Válka ve zdecimované Evropě stále nekončí, a navíc švédská armáda generála Torstensona zahájila svůj největší vpád do Čech. Melchior Kašpar Seidl, velitel osobní stráže a služebník hraběte Jindřicha Šlika na jeho panství v Plané, dostane za úkol neutralizovat švédskou hrozbu v západních Čechách. Se svými přáteli se zaplete do mocenských záležitostí hraběte, které ho z akcí na západě zavedou až do známé bitvy u Jankova.

Brána, 216 stran, 299 Kč

Foto: Brána

Obal knihy

Anne Marie Kenny: Moje píseň pro Čechy

Románový životní příběh Američanky Anne Marie Kenny, která v divokých devadesátých letech našla v Praze svůj domov. Praha v devadesátých letech, mimořádné místo i doba. Studená válka skončila. Berlínská zeď padla. Země sovětského bloku včetně Československa právě získaly svobodu. Byla to opojná atmosféra s otevřenou budoucností. Zažívala ji i Anne Marie Kenny – zpěvačka s českými kořeny, která se tu dala na podnikání.

Její životní příběh si nezadá s románem – tragická rána v dětství, zpívání na Champs-Élysées v jednadvaceti, umělecká kariéra v Paříži a Nice, koncert v Redutě na pozvání Václava Havla a následná podnikatelská dráha v Praze.

Práh, 400 stran, 399 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Juliet Navrátilová: Cesta (ne)mocné Londýňanky

Juliet jde až na dřeň svého mimořádně dobrodružného a zajímavého života, poznamenaného rodovou zátěží, výchovou i traumatickými událostmi či zraněními. Jako devatenáctiletá odešla z rodné Moravy do Londýna, kde se doslova od píky dostala až do profese prestižního provázení nejvlivnějších a nejbohatších lidí v Evropě. Provázela například polského ministerského předsedu Kaczyńského nebo německého majitele značky Lidl.

Práh, 320 stran, 349 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Scarlett Wilková: Když přišli psi

Některá tajemství by měla zůstat navždy skryta – je lepší nevědět, že hrdinové, kterým jsme vystavěli pomníky, ve skutečnosti mnoha lidem ublížili. Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel mají co tajit. Ale kdo je může soudit, když prožili mládí v době, kdy se obyvatelé Beskyd báli partyzánů stejně jako německých vojáků? A lze rozpoznat dobro od zla, když máte nevratně zjizvenou duši? Hory na Valašsku dodnes skrývají příběhy velkých lásek a nenaplněných snů. Nadešel čas je vyprávět…

Vyšehrad, 272 stran, 339 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

RECENZE: Červenou knihovnu z protektorátu nezachrání ani štěkající psi

Knihy

Adam Gebrian: Všechno je rekonstrukce

Vaše zprávy
Související témata:

Výběr článků

Načítám