Hlavní obsah

Nové knihy: Kwonová, Kraus a Sigurðardóttir

Vincent van Gogh byl geniální malíř, ale jeho osobní život lemovalo mnoho karambolů. Ty popisuje kniha Vincent a Sien, pojednávající o jeho milostném vztahu s nevzdělanou prostitutkou, která se však nakonec stala jeho múzou. Dílo Tomáše Krause se zase vrací k nedávné minulosti. Ukazuje, jaký byl život v socialistickém Československu druhé poloviny 20. století z pohledu někoho, jehož oba rodiče přežili holokaust. V nabídce najdeme také audioknihu Hrob, severský thriller plný neproniknutelné mlhy, studeného větru a temného moře.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Patricia Gibneyová: Hrob na kopci

Když Isabel Gallagherová najde na podlaze pokojíčku zavražděnou svou dcerku, je to pro inspektorku Lottie Parkerovou mimořádně náročný případ. Děvčátko mělo roztržené pyžamko, podříznuté hrdlo a v ruce starou žiletku. Ještě téhož dne se začne pohřešovat mladá matka Joyce Breslinová. Její čtyřletý syn Evan také zmizel ze školky. Poté, co je v jejich domě nalezena zakrvácená žiletka, Lottie získává jistotu, že tyto události spolu souvisí. Lottie se zoufale snaží najít malého Evana a pátrá i v minulosti obou mladých matek. Když zjistí, že se obě ženy tajně scházely, ví, že musí přijít na to, co se tady děje.

Kalibr, 408 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Silvia Kwonová: Vincent a Sien

Vincent van Gogh a Sien, geniální umělec a nevzdělaná prostitutka – ty dva dělí nesmiřitelná společenská propast, přesto jsou si tak blízko, jak jen dvě rozervané bytosti z naprosto odlišných světů být mohou. Vincent roku 1882 v kruté zimní vánici potkává opuštěnou Sien a nabízí jí přístřeší, otvírá se v jeho životě nová kapitola, kterou zvěčnil ve svém díle. Sien se stává nejen jeho milenkou, ale také mo­delkou, a čím více se jejich vztah prohlubuje, tím větší kritice okolí musí oba čelit

Ikar, 352 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Anna Todd: After – Kniha první (grafický román)

Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala… A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat?

Yoli, 192 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Felix Francis: Na tenkém ledě

Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během stejného víkendu, kdy se na zamrzlém jezeře konají špičkové dostihy, a nechá se přemluvit, aby při akci pomohl s koňmi. Věci však nejsou tak nevinné, jak se zdá. Když Miles zjistí, že se na dostizích děje něco podezřelého a může to zásadně ovlivnit i jeho budoucnost, začne hledat odpovědi.

Kalibr, 280 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Karolína Tůmová: Modrá jako naděje

Čtyři dlouholeté kamarádky na prahu čtyřicítky zjišťují, že se svými životy, které si vybudovaly, nejsou spokojené. Všechny touží po změně zaběhaných stereotypů, každá z nich k ní však přistupuje jinak. Až nenadálá tragická událost převrátí jejich život dokonale naruby. Kniha o životních krizích a nepředvídatelných koncích, jaké jednoho dne v různých podobách mohou potkat každého z nás.

Ikar, 320 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi – S láskou, Eloise

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá, nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit.

Text čte Lucie Pernetová.

Témbr, 12:22 hod, 379 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Tomáš Kraus: Další, prosím

Kniha Tomáše Krause je svědectvím o naší nedávné minulosti. Jaký byl život v socialistickém Československu druhé poloviny 20. století z pohledu někoho, jehož oba rodiče přežili holokaust? Jak vypadala tehdejší kulturní a společenská scéna? Vylíčil jsem tu pár epizod z období, které bylo sice občas dramatické, ale ve srovnání s první polovinou 20. století vlastně idylické, píše autor skromně v závěru knihy. S jeho vlastními vzpomínkami jsou ovšem starší pohnuté události propojeny, třeba v osudech jeho dědečka bojujícího v první světové válce, ale především v životech jeho rodičů, kteří prošli nacistickými koncentračními tábory a podivuhodnou souhrou okolností holokaust přežili.

Academia, 356 stran, 465 Kč

Foto: Academia

Obal knihy

Yrsa Sigurðardóttir: Hrob

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, jenž má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na kterou všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch.

Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl. A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává.

Text čte Klára Cibulková.

Metafora, 12:58 hodin, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Bruno Schulz: Skořicové krámy

Autor zachytil barvitý obraz provinčního židovského městečka v době úpadku rakousko-uherské monarchie na přelomu 19. a 20. století v povídkovém cyklu Skořicové krámy (1934). Příběhy vyznačující se originální, hravou, až barokně rozvětvenou poetikou dodnes vzrušují čtenáře i kritiku podobně jako osobnost a osud jejich autora.

Malvern, 112 stran, 278 Kč

Foto: Malvern

Obal knihy

Carolyn Deanová: Zázrak jménem hořčík

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro vaše zdraví. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční onemocnění, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže zmírnit jejich projevy. Avšak i přes jeho značný zdravotní přínos většina západního světa stále vykazuje jeho nebezpečně velký nedostatek. Tento úžasný průvodce světem hořčíku, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu, vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě.

Jota, 528 stran, 438 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Nové knihy: LePera, Ahonen či Wicke

Knihy

Výběr článků

Načítám