Hlavní obsah

Nové knihy: Damijo, Vrána a Wingfield

Léto je v plném proudu, dovolená také, a tak se jistě na cesty hodí humorný román o rekreaci na ostrově Rhodos. No a nebyli bychom to my Češi, abychom si na pláž nevzali dobré pivo. Kniha Pivní Brno se zabývá historií tohoto moku v jihomoravské metropoli. V aktuální nabídce najdeme také publikaci Svět prostituce na sklonku rakouského císařství mapující tuto oblíbenou aktivitu v dobách Jeho apoštolského veličenstva Františka Josefa I., dále příběh jeho manželky Alžběty zvané Sisi, obligátní kuchařku, ale i historický román z Hongkongu 19. století.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Alena Damijo: Srdečné pozdravy z Řecka

Humorný román oblíbené české autorky sleduje příběhy dvou českých rodin, vydávajících se na prázdninovou rekreaci do žhavého ráje romantického ostrova Rhodos, který se zrovna vzpamatovává z největších požárů v historii Řecka.

K tomuto už tak velkému dramatu připočtěte pubertální děti, které se víc než o starobylé antické památky zajímají o moderní sociální sítě, a o tragikomické situace a další napínavé chvilky rozhodně nebude nouze. A protože jsou postavy a příběhy inspirované životem, najde se v nich snad každý.

Ikar, 208 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

James Clavell: Tchaj-pan

Příběh tohoto dnes již kultovního historického románu se odehrává v polovině 19. století v Hongkongu, kde se rozhoduje o dalším osudu obchodních a politických vztahů Británie s Čínou, jež se točí kolem opia, čaje a stříbra. Významnou roli v nich hraje Dirk Struan, tchaj-pan, vlastník největší soukromé námořní flotily v Asii, vládce nejúspěšnější firmy a nejbohatší a nejmocnější člověk v zemi. Ten se snaží porazit své konkurenty, posílit postavení vznikající hongkongské kolonie a ustanovit svým nástupcem svého syna.

Kalibr, 608 stran, 699 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Evženie de Montijo: Poslední francouzské císařovně krása život neulehčila

Móda a kosmetika

Karen Duve: Sisi

Srdečná, malá Sisi, která se kdysi provdala za císaře Františka Josefa, už neexistuje. Alžběta Rakouská je po dvaceti letech stejně krásná, ale dělá si, co chce. Místo odhalování pomníků se účastní hazardních jezdeckých honů a stará se díky svému přátelství s anglickým kapitánem o fámy. Když se u dvora objeví její neteř, zaplete císařovna nezkušenou dívku do sítě utkané ze svodů a zrady…

Karen Duve líčí ve svém románu úplně jinou Sisi – fascinující, toužící, odvážnou a občas i tajemnou.

Ikar, 376 stran, 459 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Catherine Curzonová: Skuteční Bridgertonovi

Intriky, milostné aféry a skandály, které charakterizují romantický život hrdinů populární série Bridgertonovi, nejsou pouze výplodem autorčiny fantazie, nýbrž vycházejí z neméně skandálních eskapád britské smetánky 18. a 19. století tak, jak je zachytily historické dobové záznamy. Odvržené ženy, bohatí šlechtici, kteří se zruinovali kvůli krásné milence, chudé dívky, které se díky svým půvabům vyšvihly do nejvyšších kruhů, příběhy zakázané lásky – kniha s mnoha pikantními detaily přibližuje minulost skutečných lidí a svou barvitostí si nezřídka nezadá s knižními protějšky.

Universum, 216 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Melissa Blair: Přelomená čepel

Keera je nejtalentovanější špiónka v království. A králova oblíbená vražedkyně. Nyní ji vysílá vypátrat a zabít tajemného nepřítele Koruny známého jako Stín. Pokud se nevrátí s jeho hlavou, vezme si král tu její. Jenže zdánlivě nelítostná vražedkyně má své tajemství – navzdory tomu, kolik nevinných mužů, žen i dětí královým jménem popravila, touží i ona po pádu muže, který bez milosti vraždí a zotročuje všechny, kdo mu stojí v cestě. A tak se Keera musí rozhodnout, zda konečně nadešel čas, kdy odhodí přetvářku a bude následovat hlas srdce a svědomí.

Laser, 360 stran, 399 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Napoleon Hill: Nauka o osobním úspěchu

Autor bestselleru Myšlením k bohatství nabízí čtenářům prvotřídní pojednání o individuálním úspěchu. Naučte se uplatňovat systém úspešnosti, jehož pomocí dosáhli mimořádných úspěchů největší američtí podnikatelé, inovátoři a lídři.

Napoleon Hill strávil dvacet let zkoumáním tajemství úspěchů více než pěti set nejbohatších Američanů a z nabytých poznatků sestavil první praktickou filozofii úspěchu v historii lidstva.

Pragma, 200 stran, 299 Kč

Foto: Pragma

Obal knihy

Susann Kreihe: Jeden hrnec – Žádné zbytky

Vařit udržitelným způsobem není vždy snadné, koneckonců, menu musí být dobře naplánované, aby nakonec nezbyla ani půlka zelí nebo otevřený kelímek smetany. Tahle kniha vám takové vaření usnadní. Všechny pokrmy se navíc snadno připravují, potřebujete pouze jeden hrnec, pekáč nebo pánev.

Esence, 176 stran, 449 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Filip Vrána: Pivní Brno

Věděli jste, že v Brně působil nejslavnější sládek české historie, který tu měl nejstarší sladovnickou školu v Evropě? Že v centru jihomoravské metropole funguje nejstarší český minipivovar? Nebo že fenomén zeleného piva začal právě v Brně? Historii i současnost brněnského pivovarnictví a pivní kultury poodkrývá nová kniha Pivní Brno. Jejím autorem je pivovarský historik a pedagog Filip Vrána, který pomáhá Českému svazu pivovarů a sladoven se zapsáním české pivní kultury na seznam světového dědictví UNESCO.

Jota, 208 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Pascal Engman, Johannes Selåker: Vzpomínka na vraha

V létě 1994 Švédsko sužované vlnou veder prožívá své fotbalové „Nagano“ a v zemi zároveň řádí masový vrah Mattias Flink. Mladá zardoušená žena však do vzorce jeho vraždění nezapadá a velmi rychle se ukazuje, že není jedinou z obětí zavražděných stejným způsobem. Dopadení vraha je na policistovi Tomasi Wolfovi, který se právě vrátil z mise na Balkáně. V honbě za sólokaprem se do pátrání zapojí i krimi reportérka Vera Bergová. Tomase však trápí nedořešená minulost v neonacistickém hnutí, Veru zase spojení s motorkářským gangem. Podaří se této nesourodé dvojici najít pachatele, který se možná skrývá blíž, než oba dva tuší?

Práh, 456 stran, 449 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Nancy M. Wingfield: Svět prostituce na sklonku rakouského císařství

Autorka v této knize překračuje tradiční pojetí vyobrazující prostitutky jako oběti nebo společenský problém. Na prostituci v Rakousku na přelomu 19. a 20. století pohlíží optikou sociální historie odrážející společenské názory a postoje tehdejší doby.

Na základě rozsáhlého studia ukazuje, že prostituci provozovaly ženy i ze své vlastní vůle, že ji vnímaly jako řemeslo. Analyzuje vztah mezi povolenou a skrytou prostitucí, mravnostní policií a dalšími kontrolními orgány. Přibližuje prostředí komerčního sexu včetně zákazníků, pasáků a provozovatelek nevěstinců, jež v nepříliš změněné podobě přežilo i zánik habsburského impéria.

Academia, 384 stran, 585 Kč

Foto: Academia

Obal knihy

Nové knihy: Sodoma, Ježek či Bright

Knihy

Nové knihy: Prose, Ariely a Simeon

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám