Hlavní obsah

Nové knihy: Bublanová, Hartl a Baldiniová

Když se z ušlápnutého úředníčka stane politik a navíc ještě starosta, začnou se s ním dít věci. Moc zkrátka a dobře člověka deformuje, tak jako je tomu v knize Alžběty Bublanové. Nejen moc, ale taktéž sláva jsou velmi opojné. Své o tom věděla i slavná herečka Katharine Hepburnová. Její životopis od Laury Baldiniové nám o tom dá přesný obraz. Aktuální nabídka knih obsahuje také ohlédnutí za nedávno skončenými olympijskými hrami v Paříži, kontroverzní profil Billa Gatese nebo známý román Patrika Hartla v audio podobě.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Kolektiv autorů: Paříž 2024

Publikace je poctou českým sportovcům na olympijských hrách v Paříži 2024. Poutavé snímky od předních českých fotografů doplňují fejetony známých českých osobností. Kniha přináší strhující příběhy úsilí včetně radosti z pěti českých medailí a další nezapomenutelné okamžiky vítězství i proher.

Představuje nejenom tuzemské reprezentanty a sport, ale i atmosféru v Paříži. Odráží tak výsledek odvážného rozhodnutí organizátorů přinést hry XXXIII. olympiády do samotného srdce francouzské metropole. Součástí publikace je kompletní přehled výsledků českých olympioniků.

Universum (edice ČOV), 376 stran, 599 Kč

Foto: Universum (edice ČOV)

Obal knihy

Alžběta Bublanová: Starosta

Radek Novotný bydlí na ničím výjimečném maloměstě a pracuje jako úředník. Díky své nevinně vyhlížející tváři se dostane na kandidátku ve volbách, nakonec se z něj stane i starosta. Ovšem jen naoko. Svou roli ale vezme vážně a začne se měnit. V nové funkci hledá novou identitu. Tu však hledá i jeho žena s dospívající dcerou, jež se snaží stát předobrazem současné společnosti.

Román o složitých vztazích, hledání sebe sama a mezigeneračních válkách, které nemůže nikdo vyhrát.

Ikar, 176 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Nové knihy: Whitton, Kafka či Harrisová

Knihy

Laura Baldiniová: Katharine Hepburnová - Zářivá hvězda Hollywoodu

Katharine Hepburnová navštěvuje v roce 1926 vysokou školu nedaleko Philadelphie. Kráska s mahagonovými vlasy je jako vichřice, neřídí se konvencemi a záhy upozorní na svůj výjimečný herecký talent. Po prvních úspěších v divadle se z ní stává největší hollywoodská legenda všech dob. Avšak za živou, veselou fasádou Kate se skrývá hluboký smutek ženy, kterou téměř zničí dramatická láska ke Spenceru Tracymu. Musí se proto nejdřív postavit stínům minulosti, aby konečně našla roli svého života.

Ikar, 312 stran, 429 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Rainbow Rowellová: Občasné přeháňky

Holka potká kluka, když oba táboří před kinem. Nejlepší kamarádi debatují o důležitosti školních plesů. Princ se zamiluje do trollky. Žena najde spřízněnou duši v imaginárním muži. A sám Simon Snow se vrací v nezapomenutelném vánočním dobrodružství. První povídková sbírka bestsellerové autorky Rainbow Rowellové je přehlídkou neodolatelných postav, vtipných dialogů a mistrovského vypravěčství – zkrátka všeho, co byste v její knize očekávali.

Yoli, 304 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Tomáš Padevět: Šest dnů

Příběh románu je ohraničen šesti dny tragikomických vzpomínek svobodomyslného bohéma Tomáše, kterému odzvonilo pětapadesát. Vyrovnává se v nich se svým až neobvykle barvitým životem, zisky a ztrátami, které ho v průběhu času potkaly a dovedly až do tohoto momentu. Živočišně vášnivé pátrání jeho paměti se sexuálně provokativními a nekonvenčními vztahy rozhodně nenechá čtenáře v klidu. Kniha Šest dnů je fiktivním příběhem s autobiografickými prvky. Text čte herec a dabér Saša Rašilov.

Témbr, 14h 52 min, 299 Kč/ 2 MP3 CD

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Nadia Shireenová: Děsoles

Liščí sourozenci Tom a Týna jsou na útěku před nejstrašidelnější a nejukrutnější pouliční kočkou z Velkého města. Podaří se jim uprchnout do Děsolesa a očekávají, že na klidném venkově najdou útočiště. Místo toho se setkávají se zlodějskými orly, dramatickými kachnami a ztřeštěnými králíky. Děsoles je prapodivné místo a mezi zelenými stromy čeká na liščata dobrodružství, o jakém se jim ani nesnilo. Kniha je pro děti od 7 let.

Pikola, 240 stran, 299 Kč

Foto: Pikola

Obal knihy

Audrey Carlanová: Sňatková dražba

Co byste udělali pro tři miliony dolarů? Čtyři mladé ženy se zúčastní tajné aukce, aby se provdaly za toho, kdo nabídne nejvyšší částku. Kvůli milionu dolarů ročně vypláceném po dobu tří let udělá každá z nich vše pro to, aby si zajistila budoucnost. Během téhle nebezpečné hry se mezi ženami vytvoří nevídané sesterské pouto. Jakmile si vás vybere muž, kterého jste nikdy neviděly, a vy souhlasíte s tím, že se za něj provdáte, není cesty zpět. Skrytá tajemství, hříšné touhy, ohnivá spojení a intenzivní rodinná dramata, to vše je součástí dohody, když dobrovolně vstoupíte do sňatkové dražby.

Ikar, 304 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Patrik Hartl: Malý pražský erotikon

Příběh o lásce je určen i těm posluchačům, kteří bývají k lásce v audioknižní podobě zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama. Text čte herec a dabér David Novotný.

OneHotBook, 16 hodin 9 minut, 469 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Tim Schwab: Bill Gates

Bill Gates se díky svým filantropickým aktivitám proměnil z technologického padoucha v jednoho z nejobdivovanějších lidí na světě. I když nedávné rozvodové řízení a četná obvinění z nevhodného chování poskvrnily jeho veřejný obraz, jen málokdo zpochybňuje dobročinnost jeho nadace bezmezně obdivované za to, jak vynakládá miliardy dolarů na zachraňování životů chudých obyvatel naší planety. Jak ale autor ve své odvážné investigaci ukazuje, Gates je stále tím, čím býval. Neurvalcem a monopolistou přesvědčeným o své neomylnosti, odhodlaným vnucovat všem ostatním své představy, svá řešení a své vůdcovství.

Jota, 391 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Donna Marchettiová: Hate Mail

Naomi žije v Oklahomě, Luca je z Kalifornie. Navzájem se neznají. Dohromady je náhodně spojí až jeden školní projekt, kdy si Naomi z klobouku vytáhne Lucovo jméno a adresu. A tak jsou z nich od páté třídy kamarádi na dopisování. No, vlastně spíš úhlavní rivalové, kteří svádějí bitvu plnou urážek a slovních přestřelek. Jenže to, co začalo jako legrační řetězec dopisů plných nenávisti, se pomalu rozvíjí v dlouholeté přátelství na dálku. Až do dne, kdy dopisy najednou přestanou chodit.

Jota, 319 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Související témata:

Výběr článků

Načítám