Hlavní obsah

Nové knihy: Armas, Herriot a Šilhová

Experimentovat v lásce přináší mnohá překvapení, jak je patrné z knihy Eleny Armas Americký milostný experiment. O překvapení není nouze ani v životě pilota britského Královského letectva a zvěrolékaře v jednom. Další publikace řeší problém, jestli kardiolog může poznat zlomené srdce, jak správně zacházet s cukrem a jestli se vyplatí založit si na Kanárských ostrovech malou restauraci u moře.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

John Irving: Poslední lanovka

V roce 1941 závodí Rachel Brewsterová v Aspenu v Coloradu na národním mistrovství ve sjezdu a slalomu. Malá Ray, jak se jí říká, neskončí ani zdaleka na stupních vítězů, ale podaří se jí otěhotnět. Doma v Nové Anglii se potom stane lyžařskou instruktorkou. Její syn Adam vyrůstá v rodině, která se vymyká konvencím a vyhýbá se otázkám týkajícím se pohnuté minulosti.

Po mnoha letech se Adam vydá hledat odpovědi právě do Aspenu.

Odeon, 952 stran, 699 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Kateřina Surmanová: Tři sekery

Michal tráví dny i noci tím, že navštěvuje hřbitovy, opuštěné domy a místa, na kterých údajně straší. Svět ho zná jako úspěšného youtubera a „lovce zázraků“. Když se pak dozví, že kněz z jeho rodného města skončil za mřížemi za brutální vraždu, která navíc proběhla za velmi podezřelých okolností, vidí v tom dokonalou příležitost, jak získat další fanoušky. Jenže jakmile dorazí domů, zjišťuje, že s knězem toho měl v dětství společného víc, než si myslel.

Kalibr, 336 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Angela Marsonsová: Uloupené dívky

Je to přesně pětadvacet let, co beze stopy zmizela sedmiletá Melody Jonesová. K jejímu únosu a vraždě se už přiznala spousta podivínů a podvodníků, ale tentokrát přišel na policejní stanici někdo, koho rozhodně nečekali – bohatý podnikatel a filantrop Steven Harte, který tvrdí, že o tom starém případu něco ví.

Vzápětí obdrží Kim Stoneová zprávu, že se z místní družiny ztratila osmiletá Grace Lennardová. Steven je ochoten mluvit pouze s Kim a rozehrává s ní chladnokrevnou psychologickou partii.

Kalibr, 352 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Andrew Mayne: Pád do temnoty

Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a stále se musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého učitele, přestože ho kdysi nemohla vystát. A pak se jedna rutinní sledovačka změní v drama a Jessica musí bojovat o život, když se na místě objeví vyšinutá žena s dítětem v náručí a zaútočí na ni nožem.

Téhož dne se krátce po silném zemětřesení, které zasáhne východní pobřeží, začne po internetu šířit video, na němž fyzik Peter Devon, nositel Nobelovy ceny, který už je osm let po smrti, předpovídá místo i datum zemětřesení.

Kalibr, 328 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

RECENZE: Propadnout se do západního Německa, do slova a do písmene

Knihy

Elena Armas: Americký milostný experiment

Rosie Grahamová má problém. Dala výpověď v práci, aby se mohla naplno věnovat spisovatelské kariéře. Své rodině to zatím neřekla, a teď má navíc děsný tvůrčí blok. Všechno se na ni sype. A to doslova. V bytě se na ni dokonce zřítil strop. Naštěstí má náhradní klíč ke garsonce své nejlepší kamarádky Liny, která je zrovna na líbánkách. To však vůbec netuší, že její útočiště už zabral někdo jiný. Lucas. Linin bratranec, kterého Rosie už několik měsíců tajně stalkuje na Instagramu – je totiž neodolatelný…

Ikar, 400 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Tabea Bachová: Slunce nad solnou zahradou

Úspěšná kuchařka Julie objeví na kanárském ostrově La Palma nad romantickou zátokou starou usedlost, která jí okamžitě učaruje. Mohla by si tady splnit svůj sen o malé restauraci u moře…? Navíc na úpatí útesu leží solná zahrada, kterou v rodinné tradici provozuje atraktivní Álvaro. Julie se do něj na první pohled zamiluje a také on je jí nakloněn. Avšak zdánlivě jednoduché věci se v životě často ukážou jako naopak velmi komplikované.

Ikar, 304 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

James Herriot: Zvěrolékař mezi nebem a zemí

Uprostřed druhé světové války se James věnuje výcviku u Královského letectva, a kdykoliv je to možné, vrací se domů do Yorkshiru za svou těhotnou ženou Helenou. Ve volných chvílích přemítá nad minulými dobrodružstvími z veterinární praxe, navštěvuje staré přátele, které čtenáři už dobře znají z předchozích knih, a představuje desítky nových a zábavných postav – zvířecích i lidských.

Jota, 493 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Jessie Inchauspé: Pravda o cukru: Rady, tipy, recepty

Čtyřtýdenní plán, jak snížit chuť na sladké, překypovat energií a cítit se úžasně. Trápí vás neodolatelná chuť na sladké, chronická únava nebo závislost na cukru? Cítíte se unavení, když se ráno probudíte? Řítíte se jako většina populace neustále po glykemické horské dráze? Tato kniha, volně navazující na bestseller Pravda o cukru, vám pomůže to změnit! Obsahuje 100 jednoduchých receptů, které vám pomůžou udržet krevní cukr pod kontrolou.

Jota, 285 stran, 470 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Lucie Šilhová: Pozná kardiolog zlomené srdce?

Pozná kardiolog zlomené srdce? Platí, že oko je do srdce okno? A existuje na děravou paměť záplata? Dva roky zpovídala publicistka Lucie Šilhová v podcastu MUDr.ování přední české lékaře a další odborníky na lidské tělo i duši. Kladla jim občas otázky nevážné, nicméně o zdraví se mluvilo převážně vážně. A také s nadhledem a profesionalitou, jež jsou vlastní nejen zpovídaným osobnostem, ale i autorce podcastu.

Vyšehrad, 248 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Anthony Sattin: Nomádi

Po několik tisíciletí národy žijící kočovnickým způsobem zprostředkovávaly důležité podněty mezi usedlými civilizacemi. Civilizace Středomoří a biblické Palestiny, římská, arabská, čínská a mongolská říše, všechny tyto země byly podstatně ovlivněny nomádsky žijícími etniky a kulturami. Z pohledu velkých městských center byli kočovníci vždy vnější, narušitelskou silou, zároveň ale zdrojem kulturních inovací. Čtivě psaná kniha anglického cestovatel nahlíží i do života dnešních posledních přežívajících nomádů.

Vyšehrad, 228 stran, 499 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

RECENZE: Planetky. Soukromé vesmíry v povídkách, jež se vzájemně tříští

Knihy

RECENZE: Štifter skládá okázalé obrazy lidského zmaru

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám