Hlavní obsah

Jack Black ukončil turné své kapely kvůli vtipu o atentátu na Trumpa

Herec a zpěvák Jack Black ukončil turné své kapely Tenacious D poté, co jeho spoluhráč Kyle Gass vtipkoval o atentátu na amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Naznačil totiž, že by si přál, aby střelec při pokusu o atentát Trumpa neminul. Informuje o tom americký list The New York Times (NYT). Black navíc pozastavil i veškeré další aktivity rockové skupiny.

Foto: Profimedia.cz

Jack Black jako člen skupiny Tenacious D

Článek

Zdroj z kapely americkému listu řekl, že k výroku došlo v neděli v australském divadle ICC v Sydney, když Black přinesl Gassovi dort na oslavu jeho 64. narozenin. Když Black požádal svého spoluhráče, aby si něco přál, odpověděl mu: „Příště Trumpa trefte.“

Black posléze v úterý na sociálních sítích vydal prohlášení, ve kterém uvedl, že byl překvapen tím, co Gass řekl, a že „by nikdy neschvaloval nenávistné projevy ani nepodporoval politické násilí v jakékoli formě“.

V prohlášení dále oznámil, že ruší současné turné a pozastavuje další aktivity skupiny. „Po dlouhém přemýšlení již nepovažuji za vhodné pokračovat v turné Tenacious D a všechny budoucí tvůrčí plány jsou pozastaveny. Jsem vděčný svým fanouškům za jejich podporu,“ cituje NYT.

Na střechu za střelcem vylezl policista. Palba na Trumpa začala až pak

Volby USA

Gass se v úterý ráno na sociálních sítích omluvil a uvedl, že „výrok, který jsem zaimprovizoval v neděli večer na pódiu v Sydney, byl velmi nevhodný, nebezpečný a byla to strašná chyba“.

„Neschvaluji násilí jakéhokoli druhu, v jakékoli podobě, vůči komukoli,“ napsal. „To, co se stalo, byla tragédie a já se za svůj vážný nedostatek soudnosti omlouvám. Hluboce se omlouvám těm, které jsem zklamal, a upřímně lituji veškeré bolesti, kterou jsem způsobil,“ dodal.

V návaznosti na Gassovy výroky na pódiu vyzval senátor Ralph Babet ze středopravicové strany Sjednocená Austrálie k vyhoštění dua. V obsáhlém prohlášení uvedl: „Tenacious D by měli být okamžitě vyhoštěni ze země poté, co si na svém koncertě v Sydney přáli zavraždění Donalda Trumpa,“ cituje senátora americký list.

K pokusu o atentát na Trumpa došlo v sobotou při shromáždění ve městě Butler v americkém státě Pensylvánie. Dvacetiletý střelec Thomas Crooks zasáhl exprezidenta do ucha. Jednoho z diváků zastřelil a dva další zranil. Střelce zabila tajná služba a jeho motiv zůstává nejasný.

Atentátník střílel na Trumpa ze střechy budovy, kde měli základnu policisté

Amerika

Výběr článků

Načítám