Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Vlasta Zahrádka

V noci na čtvrtek ve věku 59 let náhle zemřel hudebník, zpěvák a skladatel Vlasta Zahrádka. Jeho umělecká cesta byla spojena se skupinami Carmen, Pop Killers, ZaHRaDa, Le Garden nebo Czech Faith No More. O jeho skonu informovali jeho přátelé na sociálních sítích.

Foto: Bandzone.cz

Vlasta Zahrádka byl populární hudební osobnost.

Článek

Zahrádka byl výraznou postavou české hudební scény. Stylově se nevyhraňoval, věnoval se široké paletě muziky. Kráčel od melodického popu přes rock a hard core až po folk. Žil v Třebíči a byl majitelem výrazného, charismatického hlasu. Pracoval v podniku Gramodesky Třebíč.

„Muzika je pro mě všechno,“ říkal. „Je to můj koníček, celoživotní láska, vášeň. Miluju tvořit hudbu, texty, ten proces je tak vzrušující. Mám rád jak živé koncerty, tak práci ve studiu.“

Největší úspěchy slavil se skupinou Carmen, s níž řadu let plnil největší sály. Výrazná byla i jeho kapela Pop Killers, která patřila k těm tvrdším.

Na jednom pódiu si zazpíval své písně s Vašem Patejdlem, Pavlem Váněm, s formací Pop Killers předskakoval americkým Ugly Kid Joe nebo finským Waltari.

Zemřel operní režisér Luděk Golat

Hudba

Zemřel architekt Otakar Binar, spoluautor hotelu Ještěd

Kultura
Související témata:
Vlasta Zahrádka

Výběr článků

Načítám