Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Jack Russell

Ve věku 63 let zemřel ve čtvrtek americký rockový zpěvák Jack Russell. Zprávu o smrti zakladatele kapely Great White oznámila jeho rodina prostřednictvím sociálních sítí. Skonal měsíc poté, co oznámil konec své hudební kariéry. Příčinou smrti byla demence s Lewyho tělísky, což je neurodegenerativní onemocnění na pomezí Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci.

Foto: Facebook jacka Russella

Jack Russell je spojený se skupinou Great White.

Článek

„Nejsem schopen podávat výkony na úrovni, kterou si přeji a kterou si zasloužím. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost za mnoho let vzpomínek, lásky a podpory. Děkuji, že mi umožňujete žít mé sny. Můj život byl díky vám zázrak,“ sdělil letos v červenci, když skupinu opouštěl.

„Zemřel pokojně ve čtvrtek 15. srpna, obklopen rodinou a přáteli. Milovali jsme ho pro jeho smysl pro humor, mimořádnou chuť do života a neochvějný přínos rokenrolu. Jeho odkaz bude žít navždy,“ uvedla jeho rodina v prohlášení o jeho úmrtí.

Kapelu Great White, se kterou nahrál hity Once Bitten Twice Shy či The Angel Song, posílil v roce 1980. V té době už tři roky fungovala. O dvacet let později se rozhodl pro sólovou dráhu a v roce 2001 formaci opustil.

Nahrál dvě vlastní alba. Do kapely na pět let vrátil roku 2006.

Zemřel zpěvák Greg Kihn

Hudba

Zemřel slovenský herec Ľubomír Paulovič

Kultura
Související témata:
Jack Russell (zpěvák)
Hudební skupina Great White

Výběr článků

Načítám