Hlavní obsah

Zemřel Roger Palm, bubeník skupiny ABBA

Ve věku 75 let zemřel 21. září švédský hudebník Roger Palm, který několik let spolupracoval se skupinou ABBA. Hrál v ní na bicí a spolu s jejími dalšími členy se podílel na hitech Mamma Mia, Dancing Queen nebo Take A Chance On Me. Delší čas trpěl Alzheimerovou chorobou.

Foto: Facebook

Roger Palm byl u největší slávy skupiny ABBA

Článek

O bubeníkově smrti informovali portál Sweden Herald Palmovi příbuzní. V prohlášení napsali, že to byl vřelý a pokorný muž. Zmínili, jak vždy podporoval svou rodinu a přátele. „Bude nám velmi chybět a zanechá za sebou velké prázdno. Všichni na něj budeme vřele vzpomínat,“ stojí v prohlášení.

„Chybíš mi, Rogere, ty i tvé šťastné výkřiky ve studiu, když jsme vytvářeli hudbu. V takových klasikách jako Mamma Mia a Dancing Queen zní tvoje bicí nezapomenutelně. Vždy si tě budu pamatovat,“ napsal na instagram Palmův kamarád, kytarista Janne Schaffer, který byl rovněž členem kapely skupiny ABBA.

Roger Palm se narodil 31. března 1949 v Kyrktåsjö ve Švédsku. Již od útlého věku byl nadšený pro hudbu. Začínal ve švédských kapelách The Skymen, Gimmicks a The Beatmakers.

V roce 1970 začal spolupracovat se skupinou ABBA a podílel se na jejích největších hitech. Po šesti letech se rozhodl jít vlastní cestou. Mimo jiné pak nahrál píseň Satellit ve spolupráci se zpěvákem Tedem Gärdestadem, která reprezentovala Švédsko na Eurovizi 1979.

Společnost Pophouse koupila práva na název i katalog kapely Kiss. Plány má velké

Hudba

Show ABBA Voyage míří do Las Vegas

Hudba
Související témata:
Roger Palm

Výběr článků

Načítám