Hlavní obsah

Zemřel rapper Ka

Americký rapper Ka, vlastním jménem Kaseem Ryan, zemřel ve věku 52 let. Příčina smrti nebyla sdělena. Jeho skon oznámila jeho rodina na instagramu.

Foto: Facebook Ka

Ka nejenom rapoval, ale pracoval i jako hasič.

Článek

„S bolestí srdce oznamujeme úmrtí Kaseema Ryana (1972-2024), rappera a producenta známého jako Ka, který nečekaně zemřel v New Yorku 12. října ve věku 52 let,“ stojí v příspěvku.

Jeho rap se vyznačoval tichým, decentním podáním a byl nabitý texty. Produkoval velkou část své hudby, která byla často bez bicích.

Uvedl, že svůj neagresivní styl přijal proto, že se chtěl vyhnout tomu, aby hudební beaty odváděly pozornost od jeho rapování. Jeho alba byla zpravidla koncepční. Vydal jich jedenáct.

Ka se narodil 11. srpna 1972 v New Yorku. Sloužil svému městu, komunitě a hudbě. Už jako dvacetiletý člen hasičského sboru v New Yorku nasadil svůj život, aby chránil své spoluobčany. Tenkrát získal hodnost kapitána. Dne 11. září 2001 zasahoval při teroristických útocích v New Yorku.

„Jako umělec zanechává mimořádný odkaz, včetně jedenácti pozoruhodných samostatně vydaných sólových alb. Po Ka zůstaly manželka, matka a sestra. Prosíme, aby bylo zachováno soukromí jeho rodiny a blízkých,“ stojí dále v prohlášení.

Zemřel DJ Jackmaster

Hudba

Zemřel rapper Protiva

Hudba
Související témata:
Ka

Výběr článků

Načítám