Hlavní obsah

Zemřel Daniel Mikletič, autor textu písně Po schodoch

V neděli v časných ranních hodinách zemřel ve věku 65 let výrazný slovenský textař Daniel Mikletič. Spolupracoval s řadou slovenských zpěváků. Byl autorem textu písně Richarda Müllera Po schodoch.

Foto: Facebook Daniela Mikletiče

Daniel Mikletič spolupracoval s řadou slovenských zpěváků.

Článek

„Mílí přátelé, dnes ráno jsem vás po těchto schodech opustil. Teď si budu zpívat písničky tam nahoře. Určitě se tam někdy potkáme,“ je napsáno na Mikletičově Facebooku. Pod touto zprávou je jeho fotografie s Karlem Gottem.

Bratislavský rodák vystudoval žurnalistiku. Působil jako dramaturg ve Slovenské televizi a později i jako vydavatel. Byl také autorem scénářů mnoha hudebních a zábavných pořadů.

Psal texty například pro Richarda Müllera, je autorem textu k jeho slavné skladbě Po schodoch, dále pro Roba Grigorova, Jana Kurica, sourozence Hečkovce, Mirku Brezovskou, Janu Kirschner, Polemic a další.

V roce 1997 vydal jako první na Slovensku rapové album. Jmenovalo se Kompromis a nahrála ho kapela Jednotka Slovenské Péče. Pro Jana Kurice vymyslel název jeho první kapely Ventil RG, pro kterou napsal řadu textů. Psal i texty pro jeho pozdější kapelu Vidiek.

Zemřel Sandy Bresler. Jacka Nicholsona zastupoval přes šedesát let

Film

Zemřel písničkář Oldřich Janota

Hudba
Související témata:
Daniel Mikletič

Výběr článků

Načítám