Hlavní obsah

Sziget odstartovala popová královna Kylie

Novinky, Přemysl Štěpánek

Slavný evropský festival vstoupil do svého třicátého ročníku. Hlavní hvězdou prvního dne šestidenního Szigetu, jenž začal ve středu v Budapešti na ostrově Óbuda, byla australská popová zpěvačka Kylie Minogue. Nabitý program ale odstartoval Brit Tom Odell. Hrál v odpoledních hodinách pro fanoušky z celého světa, kteří se před hlavní pódium dostavili v hojném počtu.

Foto: David Peltán

Kylie Minogue představila všechny své hity.

Článek

Kariéra Kylie Minogue začala na konci osmdesátých let a prošla řadou zvratů. Od slavného vystoupení na festivalu Glastonbury v roce 2019 ale opět plní velké stadiony a vévodí hlavním podiím letních přehlídek.

V Budapešti předvedla velkolepou barevnou show plnou tanečních kreací a přinesla divákům své hity, z nichž některé jsou staré několik desítek let, třeba Can’t Get You Out of My Head nebo Spinning Around. Její nezaměnitelný šarm a energie strhly publikum, které s ní zpívalo téměř celý koncert.

Foto: Sziget Festival

Kylie Minogue byla hvězdou prvního dne Szigetu.

Dokázala, že si i po letech na scéně umí udržet status popové ikony, a její koncert byl skvělým začátkem festivalu. To potvrdila i návštěvnice Eliška Nejedlá, která přijela na Sziget poprvé.

„Kylie jsem do současnosti vlastně moc neznala, ale užila jsem si to. Byla to velkolepá show, která dokázala zaujmout. Také mě nadchlo, že je v areálu supermarket. Člověk si může nakoupit a to je během festivalu příjemné. Pro mě hlavní koncert teprve přijde. Moc se těším na Nova Twins.“

První festivalový den na hlavním pódiu kromě Kylie Minogue odstartovaly i hvězdy Tom Odell nebo Fischer. Desítky tisíc fanoušků čekal bohatý program a zábava na mnoha dalších podiích. Kromě hudebního programu nabízí Sziget i řadu dalších aktivit, například divadelní představení, workshopy nebo vystoupení moderního cirkusu. Ta budou po celý týden probíhat v obřím šapito, které pojme až tisíc diváků. Jedním z hlavních bodů programu je i představení Runners pražského souboru La Putyka, které se koná každý den.

Foto: Sziget Festival

Sziget je lákavý a hravý.

Velkou pozornost festival věnuje elektronické scéně, pro kterou vyhradil hned dvě pódia. Na větším z nich, Party Areně, se první večer konala vizuálně ohromující a barevná show Elrow, která trvala několik hodin. Na Sziget se s nadšeným ohlasem vrátila po pěti letech.

Festival bude probíhat až do pondělních nočních hodin a na návštěvníky ještě čekají stovky vystoupení, představení a koncertů. Přijedou i naši umělci. V pátek odehrají svou novou show Bratři a v nočních hodinách čeká set i producenta Badfocuse. V pondělí pak přinese svou show Redzed.

Kylie Minogue, Black Eyed Peas a další hvězdy na dosah. Festivaly v Maďarsku a Srbsku začínají

Hudba

Výběr článků

Načítám