Hlavní obsah

Střípky z Colours. Miláček Sam Smith, ze stanu do pokoje Sevdalizy a první kapela pro příští rok

Festival Colours of Ostrava vstoupil do svého posledního dne. Ani letos nebyl skoupý na dobré koncerty i zajímavé chvíle mimo zrak fanoušků. Ti, kteří měli to štěstí, nejspíš nezapomenou na setkání s britským zpěvákem a hudebníkem Samem Smithem. Pořadatelé také oznámili první kapelu pro příští rok. Jsou jí The Chainsmokers.

Foto: Aleš Honus

Sam Smith na Colours of Ostrava

Článek

O tom, že si Sam Smith po svém čtvrtečním vystoupení na festivalu objednal dva hotelové pokoje, aby se v jednom usadil sám a do druhého si uložil své oblečení, jsme již informovali.

Po svém vystoupení uspořádal v zákulisí festivalu barbecue party. „Všechny ze svého týmu na ní pohostil. Byla to tím pádem opravdu velká party, protože jeho tým čítá na šedesát lidí. Naše skvělá a úžasná booking manažerka Pavla Slívová pak od něj dostala obrovskou kytici bílých růží. Pro všechny, kteří na té party byli, to byl obrovský zážitek. Sam Smith byl nesmírně milý a pokorný,“ uvedla umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Ostravský Meltingpot je největší v historii. Některé zahraniční řečníky poprvé překládá AI

Hudba

Ona a její tým musely v pátek řešit nastalý problém s pádem IT systému ve světě, který výrazně utlumil leteckou dopravu. Kvůli tomu nepřijela íránsko-nizozemská zpěvačka Sevdaliza, jejíž let z Amsterdamu patřil mezi ty zrušené. Paradoxně to udělalo radost mladé dvojici, která se ubytovala ve stanovém městečku.

Pořadatelé ji náhodně vybrali a nabídli jí možnost přespat v pokoji čtyřhvězdičkového hotelu, který byl původně určen pro Sevdalizu. Ta se nakonec představí dnes v noci na T-Mobile Stage.

Přijedou držitelé Grammy

„V pátek jsme měli štěstí v tom, že většina kapel buď už v Ostravě byla, anebo cestovala po zemi, nikoli letecky. Díky tomu nebylo kvůli omezení letecké dopravy ve světě více problémů. Náročnější to bylo se Zarou Larsson, která to má komplikované kvůli tomu, že se členové její kapely dopravují na koncerty z různých míst. Vypadá to ale, že nakonec všichni dorazí,“ dodala ještě k pátečnímu výpadku Holušová.

Foto: ČTK/AP

The Chainsmokers, první kapela příštího ročníku

Pořadatelé už také oznámili jméno první skupiny pro příští ročník festivalu. Odehraje se 16. až 19. července 2025 a poslední den ho uzavřou američtí The Chainsmokers.

„Mají na svém kontě nespočet hitů, které nás provázejí poslední desetiletí. Jejich kooperace s dalšími globálními hvězdami a také ocenění cenou Grammy dokazují, že se za rok můžeme těšit na světovou show,“ uzavřel dramaturg festivalu Filip Košťálek.

Vojta Dyk zahájil Colours of Ostrava. V areálu jsou už desítky tisíc lidí

Kultura

Výběr článků

Načítám