Hlavní obsah

Skupina Top Dream Company: Některé věci musí zůstat v kapele. To je svatý zákon

Pražská skupina Top Dream Company má narozeniny. Čtvrtečním koncertem v pražském Lucerna Music Baru oslaví dvacet let. Slibuje našlapanou show a silný hudební zážitek. Jako hosté se na pódiu objeví Eva Burešová, Monika Bagárová, Ondřej Ruml, Martina Bárta, Alfons Llupi a další. Pokřtěno bude i nové album. Na otázky odpověděl trumpetista kapely Petr Harmáček.

Foto: Vojtěch Mervart

Top Dream Company dovedou na pódiu bavit.

Článek

S jakou ambicí jste Top Dream Company před dvaceti lety zakládali?

Měli jsme vizi dělat kvalitní, našlapanou a dobře proaranžovanou hudbu, která bude bavit lidi stejně jako pop. Cílem byla vždycky muzika, ta byla na prvním místě. Současně jsme toužili mít plné sály lidí na koncertech s vynikající atmosférou.

Jakých těch dvacet let bylo?

Byly to úžasné roky, ale někdy jako na houpačce. Jak už to u kapel bývá, na začátku je euforie, pak přijdou otázky co a jak dál. Následně se někomu změní vize, názor na směřování, někdo chce jít svou cestou, přijdou noví členové a tak dále.

Těch příběhů, ať už dobrých, či špatných, se v naší kapele odehrálo hodně. Víc k tomu říct asi nemůžu, protože některé věci musí podle nepsaných pravidel zůstat v kapele. To je svatý zákon.

Jste spokojen s tím, jakou pozici Top Dream Company na české scéně mají?

V muzice nesmíte být spokojený nikdy, protože tím zastavíte vývoj kapely. Nicméně jsem spokojený se členy kapely, jsou to opravdoví profesionálové. A naši fanoušci? Zaslouží si největší uznání za podporu, kterou nám dávají. Jsou úžasní.

Jako celek máme vždycky na čem pracovat. Teď momentálně makáme i na tom, jak se dostat k více lidem. Předchozí roky hudbě moc nepomohly, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme pracovat na tom, jak oslovit více lidí, a tak tvoříme, točíme klipy, snažíme se prostřednictvím textů vyprávět příběhy, pořádáme si koncerty, třeba jako ten výroční v pražském Lucerna Music Baru. Makali jsme půl roku na tom, aby na něm fungovaly playlist, světla a zvuk a vypadalo to lépe než minule.

Foto: Markéta Kolínská

Petr Harmáček je šéfem skupiny Top Dream Company.

V den koncertu vychází i nové album. Čím je zajímavé?

Jmenuje se Sláva vítězům, čest uraženým. Je na něm osm skladeb s různými životními tématy, od narození dítěte až po dokonale pozitivně proflámovanou noc. Vše je zprodukované a nastavené do dnešního zvuku, aby to znělo kvalitně, popově, přitom ne lacině. Máme rádi poctivou hudbu, ať je v jakémkoliv stylu. Tím nemyslím komplikovanou, ale srozumitelnou úplně pro všechny.

Skupina Top Dream Company: Češi milují funk, ale nevědí o tom

Kultura

Petr Harmáček z Top Dream Company: Už jsme pochopili, jaký je funk

Kultura
Související témata:
Top Dream Company
Petr Harmáček

Výběr článků

Načítám