Hlavní obsah

Skupina Mig 21 nechává v novém klipu putovat kameru po nahém ženském těle

Mig 21, pořád ještě chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 – Smíchova, jak o sobě její členové tvrdí, přichází se zamilovanou novinkou Život zdá se sladký. Hudbu složil kytarista Tomáš Polák, text zpěvák Jiří Macháček. Písnička zazní na koncertech v rámci festivalové sezony i na nadcházejícím podzimním turné.

Mig 21 v klipu k písni Život zdá se sladkýVideo: Universal Music

Článek

„Život zdá se sladký, nevrátí se zpátky,“ zpívá Macháček v písni o moci přítomného okamžiku. Textem se zaměstnával, aby zapomněl na úpornou bolest zad, jež ho před časem několik měsíců trápila.

„Text vznikal v bolestech. Tedy ne že by je způsoboval, ale spíš od nich osvobozoval. Byly to bolesti zad. Takové bych nikomu nepřál. Teď už se tomu jen směju, ale tu písničku už budu mít se zády navždy spojenou,“ dodává.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Macháček napsal text nové písně s bolestmi zad

„K písničce jsme zhotovili i krásný intimní videoklip. Je to romantická pouť zvědavé kamery po ženském těle. V téhle krajině, na nahé kůži, cestou objevujeme vzkazy, které nám píseň zanechává na pláních, pahorkatinách a úžlabinách,“ prozrazuje trumpetista a filmař Pavel Hrdlička.

Mig 21 momentálně těší své fanoušky festivalovými koncerty v celé zemi. Následovat bude podzimní turné s názvem Podzim Tour 2024, které zahájí 11. října v Pardubicích a ukončí třemi koncerty v pražském Lucerna Music Baru 26., 27. a 28. listopadu.

David Koller si ve vrtulníku obhlédl Točník. Začíná poslední tour Lucie

Kultura

Rudy Linka, organizátor festivalu Bohemia JazzFest: Hudba je dnes ohrožený druh

Hudba

Výběr článků

Načítám