Hlavní obsah

Premiéra: Vladimír Mišík a jeho skladba Tak dobře

Vladimír Mišík uvede začátkem října na trh své další, očekávané album Vteřiny, měsíce a roky. Jeho ochutnávku představují tvůrci již nyní. Na Novinkách má premiéru jeho píseň Tak dobře doprovázená klipem, jejž režíroval Matěj Štěpán.

Vladimír Mišík: Tak dobřeVideo: © Petr Ostrouchov (Animal Music), 2024

Článek

„Shodli jsme se na ní s Vláďou. Byl to první text ze sbírky Michaela Žantovského, na který mi padl zrak, byla to první píseň, kterou jsme nahráli, je to první píseň na albu. Celou dobu k tomu směřovala… Původní Michaelův název textu byl Až jednou, ale ten jsme nemohli použít, protože Jednou už jsme jednou nahráli,“ uvedl skladatel Petr Ostrouchov, producent alba.

Žantovský ke všemu v rozhovoru pro Novinky před časem uvedl, že se s Vladimírem Mišíkem znají desítky let.

„Známe se velmi dlouho, asi od mých šestnácti let. Čas od času jsme se vídali, poslouchali spolu muziku, čas od času jsme spolu hráli tenis a občas jsme mluvili o tom, že spolu uděláme nějaké písničky. Matně si pamatuji, že jsem mu někdy v sedmdesátých letech i nějaké texty dal, ale nic z toho nebylo.“

Album obsahuje patnáct nových písní s texty Vladimíra Mišíka a Michaela Žantovského, po jedné básni bylo vybráno ze sbírek Josefa Kainara, Jana Skácela, Jiřího Dědečka a Františka Gellnera a jeden text Mišíkovi na tělo napsal Tomáš Belko, Ostrouchovův někdejší souputník z kapely Sto zvířat.

Vladimíru Mišíkovi s novou deskou pomohli Petr Ostrouchov i Michael Žantovský

Hudba

Básnířka a zpěvačka Eva Mišíková: Básně jsou pro mě pohlednice z cest

Kultura
Související témata:
Album Vteřiny, měsíce a roky
Skladba Tak dobře

Výběr článků

Načítám