Hlavní obsah

Představitel seriálového Dextera, herec Michael C. Hall, přiváží do Prahy svou kapelu Princess Goes

Američan Michael C. Hall je známá persona. Fanoušci seriálů jej znají z hlavní role v sérii Dexter, také z Odpočívej v pokoji, jiní třeba z muzikálů Chicago a Cabaret. Je držitelem Zlatého globu. Stojí současně v čele newyorské kapely Princess Goes, která vystoupí 26. června v pražském klubu Futurum. Je to hudba pro náročnější, ve které se mísí řada stylů.

Foto: archiv kapely

Princess Goes. Michael C. Hall uprostřed

Článek

V zásadě jde o superskupinu. Kromě zpívajícího Halla v ní jsou kytarista a klávesista Matt Katz-Bohen, který je členem doprovodných kapel zpěvačky Cyndi Lauper a Blondie, a Peter Yanowitz, jenž je známý ze skupin The Wallflowers a Morningwood.

„Milujeme tolik stylů hudby. Rádi tancujeme, milujeme rock, milujeme klasiku, milujeme všechno,“ vysvětlil Novinkám Hall.

Původně se kapela jmenovala Princess Goes To The Butterfly Museum. Současný název vznikl po jeho zkrácení.

„S naším původním jménem přišla Mattova dcera, když jí bylo pět let. ​​Chtěla tak pojmenovat svou kapelu. My se jí zeptali, jestli bychom ten název mohli použít, a ona odpověděla, že ano. Později jsme se rozhodli, že princezna v názvu může jít kamkoli. Dali jsme jí tím zkrácením svobodu,“ ozřejmil Hall.

Princess Goes jsou z New Yorku, ale Hall z tamní hudební scény dneška nadšený není. Tvrdí, že už není to, co bývala. „Žádná scéna nezůstane nejlepší na věky,“ posteskl si.

Jeho kapela vznikla v roce 2018. Na kontě má album Thanks for Coming z února roku 2021 a několik vydaných singlů.

„V textech pokrýváme široké spektrum témat,“ vysvětluje Hall. „Jsou v nich naše osobní zkušenosti i témata, kterými se zabývá celý svět.“

RECENZE: Britney Spearsová ve své knize vše nevysvětlila

Hudba

RECENZE: Lenny Kravitz dál šlape do minulosti

Hudba
Související témata:
Seriál Dexter
Michael C. Hall
Hudební skupina Princess Goes

Výběr článků

Načítám