Hlavní obsah

OBRAZEM: Helena Vondráčková. Ještě chci zůstat

Helena – 60 let na scéně, to je název nové výstavy v pražském Tančícím domě. Otevře se ve středu 29. května. Většina předmětů patří Heleně Vondráčkové, jejíž kariéru výstava zachycuje. Najdete v ní její slavné kostýmy, ceny i osobní věci. „Mám pocit, že mi autoři expozice trošku vystěhovali dům,“ uvedla zpěvačka při jejím představení.

Foto: Petr Horník, Novinky

Výstava v Galerii Tančící dům Helena - 60 let na scéně. Na snímku zpěvačka Helena Vondráčková

Článek

Svěřila se také, že má stále plný diář a nehodlá s kariérou končit: „Ještě chci zůstat, pokud mi to zdraví dovolí, i něco fanouškům nabídnout.“

Celkově je v galerii vystaveno přes tři sta předmětů. Nechybí mezi nimi více než stovka kostýmů, které má Helena Vondráčková uschované doma, ale také pracovní/soukromé fotografie, zlaté a diamantové desky za miliony prodaných nahrávek, ikonická hudební alba na LP, kazetách i CD nosičích, plakáty, trofeje Českého slavíka, raritní dárky od fanoušků…

Podívat se rovněž můžete na vůbec první důležitou cenu, broušenou skleněnou vázu, kterou získala v roce 1964 v soutěži Hledáme nové talenty. Anebo také na dva obrazy, jež pro ni namaloval Karel Gott. „Vážím si každého předmětu, který tady je,“ podotkla Vondráčková.

Výstava bude k vidění od 29. května 2024 do 23. února 2025. Základní vstupné na ni činí 198 korun, student/senior zaplatí 155 Kč a rodinný lístek vyjde na 520 Kč.

V rámci akce můžete zavítat i na komentované prohlídky s vizážistou Heleny Vondráčkové, se Zdeňkem Fenclem.

Helena Vondráčková: Jsem normální ženská, která umí vzít za práci

Film

Helena Vondráčková v dokumentu poodkryje soukromý život

Kultura
Související témata:
Výstava Helena - 60 let na scéně

Výběr článků

Načítám