Hlavní obsah

Nová alba: Xindl X, Skyline, The Jesus Lizard i Quireboys

V posledních dnech se s novými alby přihlásili ti, kteří jsou už na scéně řádně dlouho. Týká se to jak Xindla X, tak jeho českých kolegů z kapely Skyline, ovšem i amerických členů kapely The Jesus Lizard, kteří měli ve vydávání alb velkou proluku, či Britů The Quireboys.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Xindl X: Fén X

Ondřej Ládek, známý jako Xindl X, vydal své již osmé studiové album. Jmenuje se Fén X a jedná se zatím o nejvíce experimentální nahrávku z jeho tvorby. Na písních nepracoval sám, jak tomu bylo v minulosti, nýbrž se obklopil dalšími spolupracovníky. Osm písniček z desky vyšlo před jejím vydáním jako singly.

Foto: Universal Music

Obal alba

Skyline: Superpowers

Devátá řadová deska české elektronické kapely Skyline vychází čtyři roky po předchozím albu Electricity. Superpowers je zároveň prvním albem s novou zpěvačkou Natálií Míšovou aka Nvtvlií, která doplnila rapera a zpěváka Jakuba Bínu aka MC Jacoba.

Foto: Championship

Obal alba

The Jesus Lizard: Rack

Rack je sedmé studiové album americké rockové skupiny Jesus Lizard. Skupina, která má za sebou již dva rozpady, je na scéně čerstvě od roku 2017. Minulá deska kapely vyšla v roce 1998.

Foto: Ipecac

Obal alba

The Quireboys: Wardour Street

Wardour Street je první album britských rockerů The Quireboys po rozpadu kapely na začátku roku 2022. Bylo to ale jen na krátký čas, kapela je zpět a s ní i zemitý rokenrol, se kterým skupina žala úspěch především v devadesátých letech.

Foto: Cadiz Music

Obal alba

FOTO: Slavná sestava kapely Lucie odehrála pod Bezdězem svůj poslední společný koncert

Kultura

Ze skupiny Imagine Dragons odešel bubeník

Hudba
Související témata:

Výběr článků

Načítám