Hlavní obsah

Nová alba: Monkey Business, Nick Cave and The Bad Seeds, John Legend, Awolnation a Laurie Andersonová

Výrazná jména přišla na konci prázdnin se svými novými albovými počiny. Monkey Business nahráli svou první česky zpívanou kolekci, Nick Cave s kapelou The Bad Seeds přišli s deskou komplikovanou a hlubokou, Awolnation s možná poslední, John Legend s nahrávkou dětských písní a Laurie Andersonová zase s koncepčním počinem.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Monkey Business: Když múzy mlčí

Čtyři roky po vydání svého předešlého studiového počinu Freedom on Sale přicházejí Monkey Business s albem Když múzy mlčí. Zásadní novinkou je, že je nazpívané pouze v češtině. Texty napsal za přispění Romana Holého, Terezy Černochové a Dana Bárty baskytarista Pavel Mrázek.

Foto: Warner Music

Obal alba

Nick Cave and The Bad Seeds: Wild God

Osmnácté album Nicka Cavea a kapely The Bad Seeds začalo vznikat na prahu roku 2023 ve studiích ve Francii a Londýně. Cave je popisuje jako komplikované, nicméně současně hluboké a nakažlivé.

Foto: PIAS

Obal alba

Awolnation: The Phanton Five

The Phantom Five je šesté studiové album americké rockové skupiny Awolnation, která je známá i ze svých koncertů v České republice. Kapela zároveň oznámila, že jde pravděpodobně o její poslední desku. V jejím zvuku se mísí rock, elektronika i prvky alternativní hudby.

Foto: Better Noise Music

Obal alba

Nová alba: Sabrina Carpenter a Fontaines D. C.

Hudba

John Legend: My Favorite Dream

Americký zpěvák a skladatel John Legend vstoupil se svým desátým studiovým albem do světa dětské hudby. Nezabývá se na něm jen písněmi, které už děti znají, ale vytvořil pro ně i nové.

Foto: Republic

Obal alba

Laurie Andersonová: Amelia

V roce 1937 zmizela během své letecké cesty kolem světa pilotka Amelia Earhartová. Její příběh se stal součástí dětství kanadské avantgardní zpěvačky Laurie Andersonové. Nyní ho vměstnala do koncepčního alba, pro jehož nahrávání přizvala i členy Filharmonie Brno.

Foto: Nonesuch

Obal alba

Související témata:

Související články

Nová alba: Sabrina Carpenter a Fontaines D. C.

Americká zpěvačka Sabrina Carpenter získává na hudební scéně stále lepší pozici a nová deska by jí v tom měla pomoci. Podobně je na tom irská rocková kapela...

Výběr článků

Načítám