Hlavní obsah

Nová alba: Katy Perry, Nelly Furtado, Jamie xx, Nightwish a Keith Urban

Dámská jízda, tak by se dala nazvat várka nových alb, o kterých stojí za to vědět. Zpěvačky Katy Perry a Nelly Furtado jsou hvězdy popového nebe a přicházejí s počiny, kterými hodlají svou pozici udržet. V čele finských Nightwish zase stojí vynikající Floor Jansen. Pozoruhodné jsou i nové desky Jamieho xx a Keitha Urbana.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Katy Perry: 143

Sedmé studiové album americké popové zpěvačky Katy Perry se hned po vydání stalo jejím nejhůře přijatým počinem. Kritiky jsou poměrně ostré, viní umělkyni ze stagnace a malé nápaditosti. Taneční deska koneckonců nic objevného nepřináší.

Foto: Capitol

Obal alba

Nelly Furtado: 7

Po několika letech odpočinku řekla loni kanadská zpěvačka Nelly Furtado, že pro své sedmé album napsala za předešlé čtyři roky na pět stovek skladeb. Nakonec jich vybrala čtrnáct a použila angličtinu i španělštinu. Odráží se v nich ze světa popu, ale dostává se i do alternativních poloh.

Foto: Nelstar

Obal alba

Nightwish: Yesterwynde

Yesterwynde je desáté studiové dílko finské symfometalové skupiny Nightwish. Název alba popisuje člen kapely Tuomas Holopainen jako pocit z času, historie, paměti a spojení s minulou generací. O novince tvrdí, že pojednává o humanismu, historii a pozitivním výhledu do budoucnosti.

Foto: Nuclear Blast

Obal alba

Jamie xx: In Waves

In Waves je druhé studiové album britského producenta a hudebníka Jamieho xx. Vyšlo devět let po předešlém In Color. Zahrnuje spolupráci s Johnem Glacierem, Panda Bear, Robyn, The Avalanches a dalšími.

Foto: Young

Obal alba

Keith Urban: High

Ve světě populární novozélandsko-australský zpěvák Keith Urban vydává své již dvanácté studiové album. Opět na něm vychází z country a přibližuje se i dalším žánrům.

Foto: Capitol

Obal alba

V německé knihovně objevili dosud neznámou Mozartovu skladbu

Kultura

Kapela Mirai se vrací na pódia. Zpěvák už je v pořádku

Hudba
Související témata:

Výběr článků

Načítám