Hlavní obsah

Nová alba: Coldplay, Support Lesbiens, The Smile, James Bay i Finneas

Poměrně silná je vybraná várka nových alb posledních dnů. Vévodí jí desátá deska britských Coldplay, za pozornost jistě stojí ale i další počiny. Zajímavý je třeba návrat skupiny Support Lesbiens po šesti letech či třetí album britských The Smile.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Coldplay: Moon Music

Britská popová čtveřice Coldplay přichází se svým desátým studiovým albem, jehož poselství je v tom, že ať se děje cokoli, na prvním místě musí zůstat láska. Kapela si k realizaci pozvala řadu hostů a nabídla nejméně dvě tři skladby, které mají zaděláno na to, aby se staly hity. Desku produkoval Max Martin.

Foto: Warner Music

Obal alba

Support Lesbiens: Sugarfire

Pražská skupina Support Lesbiens vydala po šesti letech novou desku, druhou se zpěvákem Dušanem Markem. Spojuje na ní silné hudební vlivy posledních desetiletí. Tři texty na desce jsou v češtině.

Foto: Warner Music

Obal alba

The Smile: Cutouts

Britskou skupinu The Smile tvoří členové formace Radiohead Thom Yorke a Jonny Greenwood spolu s bubeníkem Tomem Skinnerem. Už na svých prvních živých vystoupeních v letech 2021 a 2022 zahráli několik budoucích písní z desky Cutouts. Ta je třetí v jejich diskografii. Produkoval ji Sam Petts-Davies a nahrávala se v Greenwoodově domácím studiu v Oxfordshire a Abbey Road Studios v Londýně.

Foto: XL

Obal alba

James Bay: Changes All the Time

O dva týdny bylo odloženo vydání čtvrtého studiového alba britského písničkáře Jamese Baye. Pokračuje na něm ve své vizi příjemných popfolkových písniček tak, jak ji načrtl v předešlých letech.

Foto: Mercury Records

Obal alba

Finneas: For Cryin’ Out Loud!

Bratr zpěvačky Billie Eilish, který stojí za jejími nahrávkami, má i vlastní kariéru. Finneasova popalternativní novinka je jeho druhé album, které navazuje na debut Optimist. O pomoc s realizací požádal své kamarády z hudební branže, kteří jsou také producenty.

Foto: Interscope

Obal alba

RECENZE: Coldplay jako poskytovatelé dobra

Hudba

RECENZE: Bob Dylan poťouchlý a báječný

Hudba
Související témata:

Výběr článků

Načítám