Hlavní obsah

Na ostravském festivalu Beats for Love vystoupí i Alok, Dimension či Clamaran

Ostrava

Na největší české taneční party pod otevřeným nebem, ostravském festivalu Beats for Love, zahraje i brazilský hudebník Alok, britský umělec Dimension či Francouz Antoine Clamaran. Celkem se představí 128 umělců. Hlavní hvězdou bude David Guetta z Francie. Oznámili to v pondělí pořadatelé.

Foto: archiv B4L

Beats for Love (B4L) je největší festival taneční a elektronické hudby v Evropě.

Článek

Jubilejní desátý ročník ostravského festivalu elektronické a taneční hudby se uskuteční v ostravské Dolní oblasti Vítkovice od 3. do 6. července. Podle pořadatelů je Beats for Love největším festivalem elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Vloni ho navštívilo kolem 150 tisíc lidí.

„Z nově vyhlášených interpretů pro hlavní pódium naše návštěvníky určitě potěší především brazilský Alok, který se v prestižním žebříčku DJ Mag TOP 100 DJs umístil na čtvrtém místě už třetím rokem po sobě. Jsme rádi, že právě jubilejní ročník se nám daří obsadit takovými hvězdami,“ uvedl programový ředitel festivalu Jiří Ramík.

Foto: Beats For Love

Brazilský umělec Alok

Umělci z Nizozemska, Francie a Anglie

Dalším nově oznámeným interpretem je například nizozemský DJ a producent Reinier Zonneveld, který se specializuje hlavně na styl zvaný acid techno. „Je známý svým inovativním přístupem a také vizionářskými živými vystoupeními,“ připomněl Ramík.

Dodal, že z Nizozemska na festival přicestuje také Ferreck Dawn, který na Beats for Love vystoupí poprvé. Návštěvníkům se v Ostravě v červenci představí i francouzský umělec Antoine Clamaran, který hrál i po boku Davida Guetty z Francie, což je hlavní hvězda letošního ročníku Beats for Love.

Foto: Beats For Love

Francouzský umělec Antoine Clamaran

„V rámci drum & bass, což je jeden z nejvíce populárních stylů, se zase návštěvníci mohou těšit na DJ set britského umělce Dimension. Jeho prudce taneční show bude naprostá bomba,“ lákal programový ředitel.

Foto: Beats For Love

Vystoupí i britský interpret Dimension.

První vystoupení v Česku

K hlavním hvězdám bude kromě Guetty, který je držitelem dvou cen Grammy, patřit také švédský DJ a producent Eric Prydz. Půjde o jeho první vystoupení na festivalu v Česku. Sedmačtyřicetiletý Prydz podle pořadatelů patří k nejvýraznějším osobnostem housové a vůbec celé elektronické scény.

Přijedou také německý DJ a producent Boris Brejcha, belgický DJ Lost Frequencies či britská zpěvačka Becky Hillová. Další informace k programu festivalu a účinkujících najdou zájemci na webu festivalu.

České letní hudební festivaly napříč žánry. Kam letos vyrazit a na jaký program se těšit

Hudba

Petičníci žádají o přezkoumání ostravské protihlukové vyhlášky. Má až moc výjimek z nočního klidu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám