Hlavní obsah

Monkey Business vydávají první klip z nového alba v češtině. V hlavních rolích s hvězdami Dejvického divadla

Tři měsíce před vydáním svého nového alba Když múzy mlčí vydala kapela Monkey Business klip k první písni z něj. Jmenuje se Ciao! Ciao! Ciao!, je česky a hlavní role v něm mají herci pražského Dejvického divadla.

Nový videoklip skupiny Monkey Business - Ciao! Ciao! Ciao!Video: WMG Czech Republic

Článek

V klipu, který režíroval Roman Holý, hrají Ivan Trojan, Václav Neužil, Jaroslav Plesl, Lenka Krobotová, Martha Issová, Jana Holcová, Antonie Formanová, Tomáš Jeřábek, Pavel Šimčík a Matěj Hádek. Jeho úvod a závěr patří zpěvákovi Petru Spálenému a jeho ženě, herečce Milušce Voborníkové.

„Jednou se mi zdálo, že klip natočíme v divadle, pantomimicky,“ řekl Roman Holý Novinkám. Coby režisér a také autor námětu, scénáře a střihu pro klip oslovil právě herce Dejvického divadla. „Byli jsme velice rádi, že to vyšlo, protože Dejvické divadlo je jedním z našich nejlepších, jeho herci jsou skvělí a máme k nim blízko,“ dodal.

Pomocného režiséra mu podle závěrečných titulků dělal Matěj Ruppert a catering měla na starosti Tereza Černochová. „Snažil jsem se být Romanovi k ruce a zodpovídal jsem za mejdan. Naše milované herce jsme totiž pozvali po natáčení na soudek,“ vysvětlil Novinkám Matěj Ruppert.

Roman Holý: Sólovým albem jsem si zachránil psychickou stabilitu

Kultura

Monkey Business vydají studiovou novinku Když múzy mlčí 30. srpna. Jak již skupina avizovala, půjde o její první „české“ album.

O hudbu a produkci se postaral Roman Holý, texty napsal baskytarista Pavel Mrázek za přispění Romana, Terezy Černochové a Matěje Rupperta. Autorem jednoho textu je Daniel Bárta.

Foto: Roman Černý

Monkey Business

„Nežijeme v Německu, Anglii ani v Americe, a ačkoli jsme měli desky v angličtině, chtěli jsme tu novou mít v češtině. Když hudebník chce, aby posluchači vnímali desku komplexně, když se chce dostat na dřeň a hluboko, hraje text obrovskou roli. Jsme šťastní, že to tak dopadlo,“ řekl Roman Holý. „Do jisté míry to bylo rozhodnutí Romana Holého. Řekl, že další deska bude buď v češtině, nebo nebude žádná,“ dodal Matěj Ruppert.

Česky se mu zpívalo podle jeho slov dobře. Největší problém ale měl prý právě s písní Ciao! Ciao! Ciao! „Měl jsem pocit, že jsou některá místa moc vysoko. Ale pak jsem zašel ke své profesorce zpěvu a už to šlo,“ řekl.

Většinu textů na nové album napsal Pavel Mrázek. „Netušil jsem, že máme ve svém středu člověka, který napíše skoro všechny texty – a skvěle. Možná se už ani k angličtině nevrátíme,“ uvedl Ruppert, podle kterého je album Když múzy mlčí nejrychleji udělanou deskou v historii Monkey Business.

Foto: Roman Černý

Monkey Business

Skupina k natáčení přizvala muzikanty Lou Fanánka Hagena, Petra Spáleného, Ondřeje Pivce, Romana Pokorného, Radima Vychopeně a Ashleyho Slatera.

Pro ty, kdo nechtějí čekat až na konec srpna, představí Monkey Business nové písně 18. července v pražských Ledárnách Braník na koncertní oslavě svých čtyřiadvacátých narozenin. Chystá na ni také premiéru dalšího z klipů k novému albu, Dva na kolejích, tentokrát v režii Vladimíra Michálka.

Zpěvačka Tereza Černochová: Sólové ambice jsou pryč. Na pilu netlačím

Kultura
Související témata:
Matěj Ruppert
Roman Holý

Výběr článků

Načítám