Hlavní obsah

Mirek Kemel zpívá v písni Rusalka o vášni, samotě a touze

Hudebník, písničkář a karikaturista Novinek.cz a Práva Mirek Kemel vydá 25. října nové album Mordyjé. Láká na ně singlem Rusalka, který doprovází videoklip od animátorky Lindy Arbanové. Na Novinkách.cz má premiéru.

Mirek Kemel v klipu k písni RusalkaVideo: Indies Scope

Článek

„Rusalka je písnička o vášni, samotě a touze. O věcech, které ukrýváme hluboko v sobě a které se po nějaké době nekontrolovaně vynořují, abychom se s nimi opět museli popasovat,“ říká Kemel, pro kterého hudba představuje odpočinek od hlavní profese karikaturisty.

„Jako karikaturista sleduji zprávy z domova i ze světa a denně se trápím nad kresbou pokud možno aktuální a současně nadčasovou, což se ne vždy daří. Muzika mi pomáhá přežít ten stres z každodenní povinnosti odevzdat kresbu včas. A dovoluje mi ponořit se hlouběji do sebe, do svých příběhů bez nutnosti být vtipný a aktuální,“ vysvětluje autor, jehož písňové texty i melodie jsou na rozdíl od kreslených vtipů krásně poetické, jemné a introvertní.

Foto: Zuzana Bönisch

Mirek Kemel nahrával nové album se svou kapelou.

Videoklip k nové písni pochází z dílny animátorky a vizuální umělkyně Lindy Arbanové. „Rusalka vizuálně navazuje na předchozí video Včelař Milan. Je to taky taková květinová hříčka, ale trochu temnější a mihnou se v ní i členové kapely. Na spolupráci s Mirkem mě baví, že mám volné ruce a plnou důvěru,“ popisuje Arbanová.

Album Mordyjé bude obsahovat třináct skladeb, které Kemel natočil se svou kapelou ve studiu Sono Records. Křest proběhne 27. listopadu v pražském Paláci Akropolis.

Mirek Kemel točí album Mordyjé. Fanouškům, kteří pošlou příspěvek, nabízí dárky

Hudba

Nová písnička i klip Mirka Kemela varují před pýchou

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám