Hlavní obsah

Madame de Janjour. Igor Orozovič vzdává hold Ivě Janžurové

Herec a hudebník Igor Orozovič na jaře vydal debutové album Když chlap svléká tmu. Mezi jedenácti autorskými písněmi je také speciální song věnovaný herečce Ivě Janžurové nazvaný Madame de Janjour. Nyní k němu premiérově vychází také videoklip.

Madame De JanjourVideo: Supraphon

Článek

Písnička zazní také v celovečerním dokumentu Janžurka režisérky Theodory Remundové, který bude v kinech od 26. září.

„Písničku mi Igor jednou věnoval k narozeninám, při přímém přenosu v rozhlase. Byl to dárek, který mi doslova vyrazil dech. Teď, když ji hraje na svých koncertech, tak se z ní stává skoro hitovka. Lidem se líbí, má radostný rytmus a skvělý text,“ řekla k písni Iva Janžurová.

Dodala, že má velice ráda autorské skladby Igora Orozoviče. „Každou pro něco jiného, vždy s originálním nápadem v obsahu i v melodii, ale Madame de Janjour se ujala pěkně! A to mě těší dvojnásob: když na koncertech vidím, jak se publikum při ní baví, je to pro mě vlastně dalším dárkem.“

Foto: Supraphon

Igor Orozovič s Ivou Janžurovou v novém klipu

Herec Igor Orozovič: Nesmím se sám před sebou stydět

Hudba

„Paní Iva po natáčení říkala: ,To jste dobrý, natočit videoklip za pár hodin.‘ A já na to: ,To jo, ale vy jste ho pro nás natáčela asi šedesát let.‘ V klipu je totiž vážně průřez celou její úchvatnou kariérou. Jak zpívám, je to žijící legenda! Ale to není jen díky herectví, které jí docela jde, nebo kvůli tomu, že je poměrně slavná. To by na písničku nestačilo. Ale tak trochu ji znám a musím potvrdit zvěsti, že je to hlavně úžasná osobnost a bytost, která nepřestává hledat kvalitu kolem sebe i v sobě a neustále nachází inspiraci a nové podněty k tvorbě a životu. Klaním se hluboce a vážím si našeho parťáctví,“ uvedl Igor Orozovič.

Oba se znají dobře, hrají totiž spolu na divadelních prknech. V Národním divadle v Kytici a Audienci u královny a v Divadle Kalich v komorní inscenaci Božská Sarah.

PRVNÍ DOJMY: Janžurka je přívětivý i břitký milostný dopis

MFF KV

Theodora Remundová: Ivuško, děkuju ti!

MFF KV

Výběr článků

Načítám