Hlavní obsah

Linkin Park zatím nic nesdělili. Časomíra jede dál

Tajemné stohodinové odpočítávání americké rockové kapely Linkin Park skončilo dnes ve 20.15 našeho času. Zásadní informace ale na jeho konci nebyla, ač se to očekávalo. Fanoušci byli pouze svědky toho, jak se počítač na chvíli jako kdyby pokazil, a posléze začalo odpočítávání nové. Od nuly nahoru. Krátce poté Linkin Park na sociálních sítích sdělili: „Je to jen otázka času…“

Foto: Petr Horník, Právo

Chester Bennington zpíval se svou kapelou Linkin Park měsíc před svou sebevraždou v Praze na festivalu Aerodrome.

Článek

Na konec odpočítávání přitom čekali fanoušci Linkin Park na celém světě. Přesto se v době odpočítávání a spekulací médií i fanoušků o tom, zda se sedm let stagnující kapela opět vydá na pódia s novým zpěvákem, oznámí vydání nového alba či alespoň singlu, cosi přihodilo.

Deryck Whibley, zpěvák kanadské skupiny Sum 41, na svých sociálních sítích sdělil: „Cítím potřebu rozptýlit některé současné fámy. Navzdory všeobecnému přesvědčení se nepřipojuji k Oasis… nebo Linkin Park. Nebo jakékoli jiné kapele.“

Právě Whibley byl vnímán jako kandidát na obsazení od smrti Chestera Benningtona v roce 2017 uvolněného postu zpěváka Linkin Park. Na svých sociálních sítích totiž před několika dny ohlásil, že vydá prohlášení ve stejný den, kdy mělo skončit odpočítávání na stránkách Linkin Park.

Skupina Linkin Park vznikla v roce 1996 v Kalifornii. Vydala alba Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), The Hunting Party (2014) a One More Light (2017), přičemž už to první se stalo světovou senzací.

Mezi největší hity držitelů dvou cen Grammy a šesti nominací na ně patří skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb nebo What I’ve Done. Činnost kapely pak ovšem pozastavilo úmrtí zpěváka Chestera Benningtona, který se 20. července 2017 ve věku 41 let ve svém domě v Kalifornii oběsil.

Linkin Park odpočítávají před důležitou zprávou

Hudba

Linkin Park hovoří o návratu. Kdo nahradí zesnulého Benningtona?

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám