Hlavní obsah

Kafka Band připomíná klipem k písni Stromy sto let od úmrtí Franze Kafky

Křehká píseň Die Bäume - Stromy vznikla na základě textu Franze Kafky, stejně jako všechny předešlé nahrávky kapely Kafka Band. Po triptychu alb (Das Schloss, Amerika, Der Process) vydává nyní videoklip k singlu, který nebude součástí celého alba, ale je připomenutím sta let od úmrtí Franze Kafky. Klip má na Novinkách.cz premiéru.

Kapela Kafka Band v klipu k písni StromyVideo: archiv kapely

Článek

Franz Kafka se narodil v Praze 3. července 1883 a zemřel 3. června 1924 v rakouském Kierlingu u Vídně. Dnes platí za nejslavnějšího pražského autora.

Písnička vyšla již v pátek a kapela soustředěná okolo spisovatele a zpěváka Jaroslava Rudiše, výtvarníka a zpěváka Jaromíra 99 a hudebníka a producenta Dušana Neuwertha vzápětí vyjela na turné. Autorem klipu je Jaromír „Clad“ Vondrák.

Foto: Václav Jirásek

Kafka Band vyráží aktuálně na turné.

„Stromy, v originále Die Bäume, je jeden z nejkratších a nejkřehčích textů Franze Kafky. A stejně křehká je i naše písnička. Hrajeme ji jako přídavek už deset let, ale natočili jsme ji až letos uprostřed zimy ve studiu Sono Records Doupě, za kterým začíná hluboký les. Mrzlo a v lese ležel sníh. Právě o stromech ve sněhu Kafka píše. O stromech, ale i o lidech. Přemýšlí o tom, jak je všechno v našem životě zdánlivé a nejisté. Máme pocit, že nás podobně jako stromy ukotvují hluboké a pevné kořeny, že máme své jistoty, ale stačí jen málo, poryv větru, a všechno může být pryč,“ říká Jaroslav Rudiš.

Skupina Kafka Band vydala album Der Process: Chceme především odvyprávět příběh

Kultura

Výběr článků

Načítám