Hlavní obsah

Jiří Krhut a Štěpán Kozub vydají druhé album, pokřtí ho v prosinci

Hudebník a bavič Jiří Krhut spolu s hercem a komikem Štěpánem Kozubem připravují druhé album. To naváže na úspěšnou debutovou kolekci Prásknu bičem, která vyšla před čtyřmi lety. Nové album bude mít název Přeježděný vztah a dvojice ho pokřtí 9. prosince v ostravské Multifunkční aule Gong.

Foto: Petr Hrubeš

Štěpán Kozub a Jiří Krhut vydávají nové album.

Článek

Jak vznikl název alba? Odpověď lze nalézt ve stejnojmenné titulní písni, ve které autor Jiří Krhut pracuje s tématem „vozíčkářů“.

„Asi před rokem mě oslovila kapela The Tap Tap, složená ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu. Přišli s tím, že by chtěli, abych jim napsal nějakou pro ně tematickou píseň. Napadlo mě napsat song o rozchodu, což není nijak nevšední písňový motiv, ale když se na to podívám optikou dnešního pro mě značně znepokojujícího hyperkorektního světa, tak toto téma v souvislosti s tělesně hendikepovanými dostává úplně jiný rozměr. Spolu s kolegou Kozubem jsme se rozhodli, že ji použijeme jako titulní milostný duet stejnojmenné nové desky, na které se také objeví zpěvačka Barbara Kanyzová,“ řekl Krhut.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Jiří Krhut (vlevo) a Štěpán Kozub

Štěpán Kozub dodal: „Písnička mnou tak zarezonovala a zároveň mě opravdu pobavila, že jsem měl okamžitě před očima scénář k jejímu klipu, na kterém teď s Jirkou pracujeme. Bude to vtipné, akční, ale i dojemné a pravdivé. Nechte se překvapit.“

Na křtu alba, který proběhne 9. prosince v ostravské Multifunkční aule Gong, zazní kromě již známých hitů i nové písně včetně Přeježděného vztahu. Oba protagonisty doprovodí kapela složená z části členů kapely Bandjeez.

Štěpán Kozub: V Ostravě jsou lidé zvyklí vykopat si věci ze země

Film
Související témata:
Jiří Krhut
Album Přeježděný vztah

Výběr článků

Načítám