Hlavní obsah

Fred Again, Skrillex a Raye završili třicetiletou éru Szigetu

Novinky, Eva Novosadová

Poslední den festivalu Sziget v maďarské Budapešti zaplnily davy a rozvířila mračna prachu hlavně kvůli největší hvězdě elektronické hudby současnosti. Třicetiletý festival ukončil na hlavním pódiu Fred Again.

Foto: Profimedia.cz

Skrillex zazářil jako velká hvězda.

Článek

Poslední den navíc nabídl nejsilnější program ze všech šesti. Fanoušci měli příležitost vidět legendu dubstepu Skrillexe, zpěvačku Raye, Big Thief, Four Tet i českého zástupce Redzeda.

Jednatřicetiletý britský producent a zpěvák Fred Again je v současnosti jedním z nejžádanějších a nejskloňovanějších jmen elektronické hudby. Fred John Philip Gibson, jak se mimo hudební scénu jmenuje, produkoval skladby pro taková jména, jakými jsou Ed Sheeran, Eminem, Swedish House Mafia, BTS nebo Burna Boy.

Během covidových let se ale vrhl na sólovou kariéru, která ho vystřelila zcela na vrchol. Posluchače si získal kombinací elektronické hudby a emotivních textů. Jeho koncert byl zcela netradiční ukázkou toho, jak dělat současnou popovou show jinak.

Druhý den na Szigetu zářily emotivní Halsey i Aurora

Hudba

Umístěním kamer v jeho těsné blízkosti vznikl dojem nebývalé sevřenosti a pospolitosti mezi účinkujícím a několika desítkami tisíc lidí pod pódiem. Navíc Fred Again působil nesmírně bezprostředně jak při komunikaci s publikem, tak při hraní na klávesy či zpěvu.

Bylo by ovšem škoda nezmínit objev posledních měsíců, skvělou britskou zpěvačku Raye, která po úspěchu na českém Metronome festivalu zazářila i v Maďarsku. Publikum ji přijalo s otevřenou náručí.

Foto: Profimedia.cz

Britská zpěvačka Raye je naděje současné doby.

Na hlavním pódiu vystoupil i Skrillex, americký DJ a producent. Jeho energickou show plnou hudebních zvratů si diváci užívali opravdu naplno a vše nasvědčovalo tomu, že se dubstep vrací do módy.

Poslední den festivalu však nenabízel v programu pouze kvalitní zahraniční umělce. Na Buzz Stage vystoupil raper a producent Redzed, který je momentálně nejposlouchanějším umělcem z Česka. Hudebník, vlastním jménem Zdeněk Veselý, ve své tvorbě kombinuje rap s prvky nu metalu nebo heavy metalu, což dodává jeho písničkám osobitý styl.

„Očekávání jsem vlastně neměl žádná, protože jsem koncertoval ve stejný čas jako hlavní hvězdy programu. Na Szigetu jsem letos poprvé a moc se mi líbí jeho energie. V Budapešti už jsem hrál, když jsme vystupovali v klubu A38 na našem posledním evropském turné,“ sdělil Redzed.

Bylo to jako v Ostravě. Sam Smith okouzlil i diváky na Szigetu

Hudba

Na Szigetu táhli diváky nejvíce Martin Garrix a Liam Gallagher

Hudba
Související témata:
Skrillex

Výběr článků

Načítám