Hlavní obsah

FOTO: Ze zaprášeného šuplíku. Karel Gott (1939–2019)

Šarmantní, slušný, pokorný a hlavně mimořádně nadaný. To je v několika slovech Karel Gott. Letos by oslavil 85. narozeniny. 1. října pak uplyne pět let od jeho skonu. Patří k umělcům, k nimž máme v redakci nejvíce fotografií. Je jich dokonce tolik, že se všechny do jednoho dílu seriálu Ze zaprášeného šuplíku ani nevejdou.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Na snímku obálky s fotkami Karla Gotta. Přefocený snímek kdysi vznikl pro jeho prezentaci v cizině. Jde o reklamní kartičku firmy Polydor. Ze zadní strany jsou mimo jiné kontakty na jeho německé zastoupení.

Článek

Seriál Ze zaprášeného šuplíku

  • Média se stále vyvíjejí. Změny za změnou dopadají také na pořizování, zpracování fotek. V redakci Práva/Novinek jsou tak hned dvě hnědé skříně, jež mají plné šuplíky (polo)zapomenutých snímků či filmů pořízených v uplynulých desítkách let.
  • Na klasickém filmu jsou zaznamenány slavné, nejen česko-slovenské tváře. Jsou jich řádově stovky, spíš nižší tisíce. Škoda, řekla jsem si jednou při pohledu na ně. I proto vzniká nepravidelný seriál Novinek Ze zaprášeného šuplíku. Bude jen o fotkách, na které se dávno zapomnělo. I u nás v redakci.
  • Fotografie jsou leckdy nedatované, bez podrobnějšího popisku. V redakci se používaly hlavně pro potřeby magazínů Práva. I proto jsou popisky na Novinkách někdy obecné.
  • Obsah každého dílu seriálu je pevně daný. Budou v něm „jen“ fotografie z dřevěné skříně.

FOTO: Seriál Ze zaprášeného šuplíku. Karel Heřmánek (1947-2024)

Film

Listopadový koncert připomene Karla Gotta. Zazpívají i Lucie Bílá, Michal David a Richard Krajčo

Hudba
Související témata:
Seriál Ze zaprášeného šuplíku

Výběr článků

Načítám