Hlavní obsah

Elton John se léčí

Britský zpěvák a hudebník Elton John sice opustil koncertní pódia, nevyloučil ale, že by občas nějakou písničku nahrál či se podílel na dalších smysluplných aktivitách. V posledním příspěvku na svém instagramu nicméně sedmasedmdesátiletý umělec uvedl, že má teď jiné starosti. A sice zdravotní.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

V roce 2019 se Elton John loučil ve vyprodané pražské O2 areně.

Článek

„V létě jsem bojoval s vážnou oční infekcí, která mi bohužel způsobila omezené vidění na jedno oko. Léčím se, ale je to extrémně pomalý proces a nějakou dobu potrvá, než se zase dostanu do normálu,“ napsal.

„Jsem velmi vděčný skvělému týmu lékařů a sester a členům své rodiny, kteří se o mě v posledních týdnech tak dobře starali. Léto jsem strávil poklidnou rekonvalescencí doma a jsem potěšen pokrokem, kterého jsem ve svém životě dosáhl,“ dodal.

Elton John napsal knihu. Jsou v ní zážitky z rozlučkového turné i vzpomínky na staré časy

Hudba

Přání brzkého uzdravení vyjádřili v komentářích u příspěvku nejen fanoušci, ale i jeho kolegové. „Vrať se na správnou cestu, příteli,“ napsal britský textař Bernie Taupin, který s Eltonem Johnem spolupracuje už léta. „Milujeme tě,“ dodal Michael Stipe, zpěvák americké skupiny R.E.M.

V posledních letech se Elton John také potýkal s problémy s kolenem, které mu lékaři museli operovat.

S koncertováním se rozloučil ve velkém stylu. V roce 2018 se vydal na své poslední turné Farewell Yellow Brick Road, které uzavřelo jeho více než padesát let trvající kariéru. Závěrečné vystoupení se uskutečnilo 8. července 2023 ve Stockholmu.

Britney Spearsová tvrdí, že se do hudebního průmyslu nikdy nevrátí

Hudba

Elton John se s Anglií nemohl rozloučit lépe než na Glastonbury

Kultura
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám