Hlavní obsah

Druhý den na Szigetu zářily emotivní Halsey i Aurora

Novinky, Eva Novosadová

Ostrov Óbuda v maďarské Budapešti už se definitivně zahalil do festivalové atmosféry. Hlavními hvězdami druhého dne hudebního Szigetu byly Halsey a Aurora. V programu ale zaujali i další účinkující, včetně našeho Cirku La Putyka.

Foto: David Peltán

Halsey představila i novou píseň.

Článek

Americká popová zpěvačka Halsey, která se během posledních let potýkala s řadou zdravotních problémů, si svou show opravdu užila. Předala fanouškům skvělou energii a zářilo z ní nadšení z toho, že může opět stát před publikem. Zahrála mu i jeden ze svých největších hitů Closer a novou písničku Lucky.

Potom se desetitisícové davy fanoušků přesunuly na koncert norské hudebnice a zpěvačky Aurory. Její nezaměnitelnou pódiovou prezentaci i nádherný hlas oceňovali bouřlivým potleskem. Celé vystoupení bylo vizuálně skvěle propracované, kapela výtečně šlapala a samotná zpěvačka dokázala vtáhnout všechny návštěvníky do svého vystoupení i díky upřímné komunikaci.

Foto: David Peltán

Aurora nabídla energickou show.

Že i maďarská hudební scéna dokáže produkovat potenciální hvězdy, ukázal místní umělec Azahriah. Patří mezi nejpopulárnější současné hudebníky v zemi a pod hlavní pódium nalákal velký dav nejen domácího publika.

Na Szigetu hrál už v roce 2022, ale díky své stoupající popularitě to letos bylo v exkluzivním čase, přímo jako předskokan hlavní hvězdy čtvrtečního večera.

Pro mnoho návštěvníků pak byl vrcholem fantastický koncert německých Meute. Kapela se skládá z devíti členů, kteří hrají „elektronickou“ hudbu pomocí akustických nástrojů. Dokázali strhnout k tanci a lze říci, že to bylo prozatím jedno z nejlepších vystoupení festivalu. Pokud následující dny nabídnou stejně kvalitní koncerty, stane se letošní ročník nezapomenutelným.

K festivalu neodmyslitelně patří jeho bohatá výzdoba skládající se nejen ze světelných instalací a efektů, ale také z dekorativních prvků, jakými jsou živé sochy nebo interaktivní atrakce. Návštěvníci na něm mohou také každý den vidět vystoupení nového českého cirkusu Cirk la Putyka, který přijel na Sziget se svým vystoupením Runners.

„Naše show je postavená na příběhu, což není jednoduché. Stále někdo přichází a odchází, ale zároveň se nám daří udržet pozornost návštěvníků po celé představení. Celkově je to velmi vyčerpávající, ale neměnila bych ani za nic. Je splněný sen si na Szigetu zahrát,“ svěřila se členka Cirku La Putyka, violoncellistka Terezie Kovalová.

Festival se chystá na nabitý víkendový program, na němž vystoupí Martin Garrix, Louis Tomlinson, Bebe Rexha, Sam Smith a stovky dalších.

Sziget odstartovala popová královna Kylie

Hudba

Kylie Minogue, Black Eyed Peas a další hvězdy na dosah. Festivaly v Maďarsku a Srbsku začínají

Hudba
Související témata:
Aurora (zpěvačka)
Halsey

Výběr článků

Načítám