Hlavní obsah

Bruce Springsteen mezi miliardáři

Americký zpěvák a hudebník Bruce Springsteen, kterému se v hudební branži přezdívá The Boss, se oficiálně připojil k elitní skupině miliardářů. Časopis Forbes uvedl, že čisté jmění čtyřiasedmdesátiletého rockera je přibližně 1,1 miliardy dolarů (cca 23,5 mld. Kč).

Foto: Milan Malíček, Novinky

Bruce Springsteen je hudební legenda.

Článek

Velká část jmění pochází z prodeje jeho hudebního katalogu. V roce 2021 jej prodal svému dlouholetému labelu Sony’s Columbia Records za 500 milionů dolarů (cca 11,7 mld. Kč). Jednalo se o historicky největší transakci v této kategorii.

Springsteen se díky ní zařadil mezi ostatní hudební miliardáře, mezi nimiž jsou třeba Jay-Z (2,5 miliardy), Rihanna (1,4 miliardy) či Taylor Swift (1,3 miliardy).

Bruce Springsteen vždy zdůrazňoval, že je velmi spokojený se spoluprací s vydavatelstvím Columbia Records.

2024: Na českých pódiích zazáří Rammstein, Sting, Bruce Springsteen, Jonas Brothers a další

Hudba

„Jsem jedním z umělců, který může říct, že přišel na správné místo, když v roce 1972 podepsal smlouvu s Columbia Records. Posledních padesát let se ke mně muži a ženy z té společnosti jako k umělci chovali s maximálním respektem. Jako člověk jsem potěšen, že o můj odkaz bude i nadále pečovat společnost a lidé, které znám a kterým věřím,“ napsal ve svém prohlášení, když prodal práva na písně.

Navzdory ubíhajícímu času zůstává Springsteen také extrémně aktivním koncertním umělcem. V roce 2023 jeho světové turné přilákalo více než 1,6 milionu diváků. The Boss tak vydělal dalších 380 milionů dolarů (cca 8,9 mld. Kč). Momentálně je také na turné, které potrvá do července příštího roku.

Jeho letošní květnové vystoupení v Praze nicméně muselo být kvůli jeho zdravotní indispozici odloženo. Do pražských Letňan tedy dorazí až 15. června 2025.

Bruce Springsteen vystoupí v Praze 15. června 2025

Hudba

RECENZE: Ručně psaný dopis Bruce Springsteena

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám