Hlavní obsah

Benningtonova rodina se zlobí na Linkin Park. Kapela má další singl

Zatímco hudební svět přijal nedávné oznámení americké rockové skupiny Linkin Park o tom, že se vrací k práci s novou zpěvačkou Emily Armstrongovou, většinou s radostí a očekáváním, rodina původního zpěváka Chestera Benningtona, který v roce 2017 spáchal sebevraždu, z toho nadšená není.

Foto: ČTK

Emily Armstrongová, nová zpěvačka Linkin Park

Článek

„Cítím se být zrazena,“ řekla Benningtonova matka Susan Eubanksová v rozhovoru pro americký magazín Rolling Stone.

„Řekli mi, že pokud budou někdy něco dělat, dají mi vědět. Neudělali to, protože asi tušili, že nebudu moc šťastná. Věděla jsem, když se chystali vydat píseň se zpěvem mého syna, ale o návratu se zpěvačkou mě neinformovali.“

Přiznala, že si nejprve myslela, že se všech pěveckých partů v nové éře skupiny zhostí dosavadní vokalista a producent Mike Shinoda. Její syn ho prý učil zpívat.

S Linkin Park teď zpívá Emily Armstrongová. Kapela vyjede na turné a bude i album

Hudba

„O tom, že se Emily Armstrongová připojila ke skupině, jsem se dozvěděla z internetu. Když jdu něco hledat na Googlu, první věc, která se mi na něm objeví, je Linkin Park,“ vysvětlila.

Ze zvědavosti si pustila první společné vystoupení nové sestavy, které bylo začátkem měsíce vysíláno živě, ale nevydržela ho sledovat do konce.

„Na světě není nikdo, kdo má stejný hlas jako Chester. Snaží se teď dělat přesně to, co dělal on, ale nedaří se jim to,“ konstatovala.

Již dříve se proti angažování Armstrongové do kapely ohradil i Jaime Bennington, syn Chestera Benningtona. I on uvedl, že angažování zpěvačky vnímá jako zradu na fanoušcích kapely.

Foto: X/Linkin Park

Linkin Park v roce 2024 – zleva Phoenix, Brad Delson, Joe Hahn, Emily Armstrongová, Colin Brittain a Mike Shinoda

„Vymazali jste život a odkaz mého otce, a to během mezinárodního měsíce prevence sebevražd. Odmítli jste uznat dopad přijetí někoho jako Emily, aniž byste poskytli vysvětlení fanouškům. Nerozumím, proč někdo s takovou minulostí má být součástí kapely, která byla mému tátovi tak blízká,“ napsal Bennington.

Na mysli měl vazby Armstrongové na scientologickou církev a její podporu herce Dannyho Mastersona v roce 2020, když byl souzen za znásilnění. Ta ale jakoukoli spojitost s ním popřela.

„Byla jsem tenkrát požádána, abych u soudu podpořila někoho, koho jsem považovala za kamaráda. Brzy jsem ale pochopila, že to bylo špatné rozhodnutí. Od té doby jsem s ním nemluvila,“ reagovala.

Mike Shinoda nedávno v New Music Show BBC Radio 1 zdůraznil, že se Armstrongová nesnaží nahradit původního zesnulého frontmana. „Toto je nová kapitola Linkin Park. Stará kapitola byla skvělá a my jsme ji milovali. Proběhla a teď jsme stáli před otázkou: Dobře, když začneme od nuly s jiným hlasem, co uděláte?“

Dodal, že s Armstrongovou psal písně už od roku 2019 a že nikdy neplánovali založit novou kapelu. „Prostě jsme se pomalu scházeli, a nakonec do sebe začaly věci zapadat,“ vysvětlil.

Novým singlem skupiny je skladba Heavy Is The Crown. Slouží jako hymna pro mistrovství světa ve videohře League of Legends a je prvním výsledkem její spolupráce s herním studiem Riot Games. Heavy Is The Crown je rovněž druhým singlem z alba From Zero, které vyjde 15. listopadu.

Linkin Park odpočítávají před důležitou zprávou

Hudba

RECENZE: Mike Shinoda je jen část Linkin Park

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám