Hlavní obsah

Barbora Mochowa natočila klip, v němž se tančí o lidském míjení

Česká zpěvačka, pianistka a skladatelka Barbora Mochowa představuje nový videoklip k písni Harlequin and Columbine. Na podzim vyrazí Mochowa na turné na podporu svého aktuálního alba Will-o’-the-Wisp (Bludička, 2023), za které byla letos nominována v Cenách Anděl v kategorii Objev roku.

Barbora Mochowa v klipu k písni Harlequin and ColumbineVideo: B. Mochowa

Článek

Její tvorba je charakteristická zasněnou i velkolepou atmosférou písniček. Nový klip je jakousi odpovědí na předchozí klipový počin Pierrot. Oba natočil slovenský vizuální umělec Jakub Gulyás, též tvůrce fotografií, které se vážou k albu Will-o’-the-Wisp (Bludička).

Choreografii ke klipu vytvořila se svou skupinou Steels sestra Barbory Mochowe, tanečnice Petra Mochowa. Sama v něm ztvárnila postavu Kolombíny. Jejího protějšku Harlekýna se ujal tanečník Adam Novák.

Foto: Jakub Gulyás

Barbora Mochowa ve svém novém videoklipu

„Když jsem poprvé viděla sestru s její skupinou tančit na tuhle píseň, vytvořil se mi obrovský úsměv na tváři a vzápětí mi vyhrkly slzy. Blesklo mi hlavou, že tohle musíme společně natočit,“ říká Barbora Mochowa.

„Ta píseň je o dvou lidech, kteří k sobě patří, ale stále se nemohou potkat, míjejí se. Zároveň je v tom určitá nadsázka, humor, i trocha naděje, že se to třeba někdy podaří. A přesně tenhle mix emocí jsem z celého tance cítila,“ dodává.

Videoklip vznikl na zámku Liteň. Vizuál kostýmů vytvořila oděvní designérka a malířka Natalis Repkovská. Písnička je pozvánkou na zpěvaččino turné, které začne 6. října v pražské Malostranské besedě a bude pokračovat 1. listopadu v Novém Městě na Moravě, 2. listopadu v Opavě, 3. listopadu v Ostravě a o den později skončí v Brně.

Zpěvačka a hudebnice Barbora Mochowa: Chodila jsem nahá mezi močály

Hudba

Zpěvačka Barbora Mochowa: Nemám problém zpívat písně mužů

Kultura
Související témata:
Barbora Mochowa

Související články

Výběr článků

Načítám