Hlavní obsah

Aerosmith nechali fanouškům emotivní vzkaz

Američtí rockeři Aerosmith byli nuceni vzdát i druhý pokus o odehrání svého rozlučkového turné Peace Out Tour. Sérii koncertů odstartovali už loni v září, ovšem po prvních čtyřech zastávkách ji přerušili z důvodu zranění hlasivek jejich zpěváka Stevena Tylera.

Foto: Profimedia.cz

Skupina Aerosmith

Článek

Po návratu na pódia pak v pátek 2. srpna oznámili, že úplné zotavení hlasivek není možné, a proto turné ukončili.

Není zatím jasné, zda to znamená úplný konec existence formace. Kytarista Joe Perry sice v rozhovoru pro magazín Rock Candy řekl, že kapela možná ještě vydá nové skladby, to ale bylo několik hodin předtím, než se musela s chystaným návratem na turné rozloučit.

„Psal se rok 1970, kdy se z jiskry inspirace zrodili Aerosmith. Díky vám z ní vznikl plamen, který hoří už více než pět desetiletí. Někteří z vás jsou s námi od začátku a všichni jste důvodem, proč jsme součástí rokenrolové historie. Bylo nám ctí, že se naše hudba stala součástí vašich životů,“ napsali muzikanti v emotivním příspěvku na sociálních sítích.

Trvalé poškození hlasivek. Aerosmith zrušili turné a rozloučili se s fanoušky

Hudba

„Vždy jsme vás chtěli během vystoupení ohromit. Jak víte, Stevenův hlas je nástroj jako žádný jiný. Strávil měsíce práce na tom, aby ho dostal tam, kde byl před zraněním. Viděli jsme ho bojovat spolu s nejlepším zdravotnickým týmem po boku. Bohužel je jasné, že úplné zotavení z poškození hlasivek není možné. Udělali jsme srdcervoucí a těžké, avšak nevyhnutelné rozhodnutí. Ukončit turné,“ pokračovali.

V závěru příspěvku Aerosmith poděkovali nejen svým věrným fanouškům, ale i celému svému realizačnímu týmu.

„Jsme vděční za všechny, kteří se chtěli spolu s námi nadšeně vydat na naši poslední cestu. Jsem vděční naší odborné posádce, našemu neuvěřitelnému týmu a tisícům talentovaných lidí, díky kterým se naše historické kroky mohly uskutečnit. Závěrečné poděkování pak patří vám, nejlepším fanouškům na planetě Zemi. Pouštějte naši hudbu nahlas, teď a vždy. Splnili jste naše sny.“

Na prohlášení skupiny reagoval mimo jiné kytarista britské skupiny Queen Brian May. Neskrýval zklamání a přiznal, že když se o situaci dozvěděl, měl v očích slzy.

„Tohle mi vehnalo slzy do očí. Aerosmith byli obrovskou součástí mého života, stejně jako pro miliony skalních fanoušků. Steve Tyler je jedním z nejlepších zpěváků a frontmanů všech dob. Skutečnost, že jeho hlas je tak poškozený, je srdcervoucí. Posílám svou lásky a modlitby za tvé uzdravení, Steve,“ napsal May.

Aerosmith také nazval „jednou z nejúžasnějších kapel, které kdy byly na scéně.“

Skupina Aerosmith vznikla v roce 1970 v americkém Bostonu. Během své kariéry vydala patnáct studiových alb. Odhaduje se, že jich prodala více než 150 milionů kusů po celém světě.

Se Stevenem Tylerem je to vážnější. Aerosmith ruší všechny letošní koncerty

Kultura

RECENZE: Skupina Hollywood Vampires přibrala Johnnyho Deppa na rockovou tancovačku

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám