Hlavní obsah

Herec Pavel Zedníček: Moderování je jednou z mých rolí

Televize Nova připravuje nový pořad Možné je všechno. Moderování svěřila herci Pavlu Zedníčkovi. Ten v každém z deseti dílů provede vždy šest soutěžících netradičními úkoly. Postupně se u něj vystřídají Ondřej Sokol, Eva Burešová, Marek Taclík, Petra Nesvačilová, Jakub Štáfek, Jitka Čvančarová, Jiří Mádl, Hana Vagnerová, Martin Pechlát a další. Pavel Zedníček dříve v Nově moderoval například zábavný pořad Ptákoviny, v České televizi pak oblíbený Kufr.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Pavel Zedníček si moderování užívá.

Článek

Jaký byl po letech váš návrat k moderování?

Přišla nabídka od režiséra Pepeho Majeského, že v tomto pořadu je všechno možné a že bych ho měl uvádět. Je to velká zodpovědnost, jsem rád, že si mě vybral. To, co jsem uváděl předtím, bylo spíš takovou rodinnou sešlostí s klidnou atmosférou. Tohle je velké.

V čem?

Na velkém jevišti proběhne před šesti sty diváky hodně soutěží. Moderování je pro mě rolí, stejně jako v seriálu nebo v divadle. Náročné je znát pravidla a pak tu soutěž vést tak, aby to dobře dopadlo.

Filip Rajmont: Potřeboval jsem restartovat svůj život

Osobnosti

Čím to ještě bude jiné?

Známé osobnosti budou muset plnit spoustu rozmanitých úkolů. Já jim budu muset vysvětlit, o co půjde, a pak s nimi probrat, jak to prožily, jak se jim to povedlo a líbilo. Diváky bych ale hlavně pozval na velkou legraci. Chemie mezi soutěžícími funguje skvěle. Když koukáme na to, co předvádějí, bavíme se. Jsou to soutěže, u kterých člověk opravdu slzí smíchy.

Rolí Boba, dědečka rockera, pokračujete i v seriálu Jedna rodina. Jakou hudbu máte nejradši?

Že bych byl jako má filmová postava a poslouchal AC/DC, to zrovna ne. Jsem odkojený Beatles, Bee Gees, Beach Boys a podobnou muzikou. Ale rock mi nevadí, samozřejmě ho znám.

Hrajete na nějaký nástroj?

Hraju na klarinet. Absolvoval jsem hru na něj v lidové škole umění. Pak jsem ho párkrát použil v nějakém představení, dokonce jsem si na něj zahrál v seriálu Jedna rodina nebo s cimbálovkou v Rožnově pod Radhoštěm. A také umím trochu brnknout na kytaru. Ale na nějaké muzicírování teď nemám čas, takže jen poslouchám.

Co tedy stíháte kromě hraní a moderování?

Moc toho není. Ale odcestovat někam k moři, do tepla, na to si čas vždycky udělám. A tam se vyvalím na sluníčko. Jak říká jeden můj kamarád, sednu si na záda.

Herec Pavel Zedníček v klipu k písni skupiny FROM

Kultura

Pavel Zedníček: Současná doba je tak strašně rychlá, že není čas ani na legraci

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám