Hlavní obsah

FOTO: Beats for Love jsou v plném proudu, desátý ročník tanečního festivalu vykvetl do krásy a velikosti

Jubilejní, desátý ročník nejnavštěvovanějšího tuzemského hudebního festivalu a zároveň největšího festivalu taneční hudby ve střední Evropě je v plném proudu. Hvězdou prvního dne ostravských Beats for Love byli na hlavní Love Stage zejména Lost Frequencies a W&W. V areálu je několik desítek tisíc lidí.

Foto: Aleš Honus, Novinky

V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Článek

Festival se letos koná už desátým rokem. Hned po příchodu do areálu je přitom poznat, že si pořadatelé s designem areálu skutečně vyhráli a festival se opět posunul výše. Výrazně se zvětšila hlavní scéna Love Stage, Dolní Vítkovice nechali pořadatelé nasvítit stovkami červených reflektorů. Došlo také k výraznému rozšíření areálu a nárůstu počtu scén. Na desáté jubileum odkazuje i výstava, která rekapituluje pozoruhodnou historii festivalu, který přerostl ve středoevropský fenomén.

Novinkou, která na návštěvníky čeká, jsou také stylizované tištěné retro-noviny The Love Times, které obsahují řadu užitečných informací a rozhovorů včetně přiznání, kam chce ostravský festival směřovat. Tuto metu naznačuje titulek jednoho z článků festivalových novin – O krok blíž k Tomorrowlandu. Což je jeden z největších tanečních festivalů na světě.

Festival v Ostravě pokračuje až do neděle a nabídne přes 500 interpretů, ale i různé performance, konferenci Talking Beats, kde se bude debatovat o různých tématech, a další doprovodný program.

Festival Beats for Love odstartoval. Ostravu proměnil v srdce elektronické hudby

Kultura

Na ostravském festivalu Beats for Love vystoupí i Alok, Dimension či Clamaran

Hudba
Související témata:

Výběr článků

Načítám