Hlavní obsah

Z křehké blondýnky neohroženou zrzkou. Cate Blanchettová v Borderlands

Musela se naučit zacházet se zbraní. Změnila barvu vlasů z blond na zrzavou. Hodiny hrála počítačové hry. Cate Blanchettová se tak měnila do své postavy v očekávaném zpracování herního megahitu Borderlands. Hraje v něm lovkyni odměn Lilith, která kvůli kšeftu přilétá na tu nejšílenější planetu ve vesmíru, kde se musí spojit s bandou odpadlíků. Novinky k filmu uvádějí v české premiéře trailer.

Trailer filmu BorderlandsVideo: Bontonfilm

Článek

„Lilith je jednou z největších zlodějek a lovkyň odměn v galaxii, ale čím víc toho ukradne, tím víc se cítí bezcenná. Ve filmu se tedy učí dávat a obětovat se. Tím opět získá vlastní hodnotu, a to je k nezaplacení,“ popisuje dvojnásobná držitelka Oscara svoji roli.

Foto: Bontonfilm

Borderlands

Jak se ukázalo, v Lilith se velmi brzy našla, a aby se hlavní hrdince podobala co nejvíc, začala hrát i akční hry.

„Moje palce sotva zvládají ovládat telefon, ale koupila jsem si PS5 a hrála jsem. Chtěla jsem Borderlands poznat a vědět, co fanoušci na postavě milují. Celý ten svět mě opravdu pohltil,“ nadšeně vypráví.

Promarněný potenciál ve hře Battleborn

Hry a herní systémy

Oblíbenou herečku si jako představitelku hlavní role vybral sám režisér Eli Roth, který stojí za hororem Hostel natáčeným v Česku.

„Chtěl jsem, aby Cate dělala věci, které jsme ji nikdy předtím dělat neviděli… Řekl jsem jí, že pro Borderlands ji chci vidět běhat, střílet, potápět se, bojovat – a ona do toho všechno chtěla jít,“ pochvaluje si.

Foto: Bontonfilm

Cate Blanchettová a její nová image

Blanchettová trávila v rámci proměny v Lilith víc než tři hodiny denně v maskérně. Potřeba bylo také, aby věrohodně ovládla svou zbraň, pistoli Vladof Infinity.

„Musela jsem být schopná ji vytáhnout z pouzdra a přesvědčivě s ní zatočit,“ říká a dodává: „Naštěstí můj nejstarší syn byl bubeník a umí točit paličkami, na kterých jsem to trénovala. Rychle mě zasvětil, takže bylo super vnést do filmu tenhle westernový prvek.“

Borderlands vstoupí do českých kin už 8. srpna 2024.

Cate Blanchettová jako lovkyně lidí. Borderlands představuje první vteřiny

Film

Zběsilá akce Borderlands 3 má na kontě miliony prodaných kopií

Hry a herní systémy
Související témata:
Film Borderlands

Výběr článků

Načítám