Hlavní obsah

Ve čtyřiceti zadluženou vdovou. Známý příběh vstoupí do kin

Zuzana Pokorná se stala poměrně mladá vdovou. Bylo jí čtyřicet, když jí zemřel manžel. O tom, co následovalo, si vedla deník. Zápisky z něj publikovala v časopise a podle jejího příběhu nyní vznikl i film. Jmenuje se Rok vdovy, do kin vstoupí v říjnu. Tvůrci z něj nyní zveřejňují ukázku. V hlavní roli uvidíte Pavlu Beretovou.

Trailer Rok vdovyVideo: CinemArt

Článek

Snímek je celovečerním hraným debutem dokumentaristky Veroniky Liškové.

„Příběh je nejen o ztrátě životního partnera a truchlení, ale hlavně o novém začátku a síle žít svůj život sám či sama za sebe. A také o tom, že je nutné nalézt vlastní vnitřní svobodu a nezávislost, abychom ji dokázali dopřát také našim blízkým,“ uvedla režisérka.

Foto: CinemArt

Pavla Beretová ve filmu Rok vdovy (2024)

Hlavní hrdinkou filmu je tlumočnice Petra (Pavla Beretová), která se vlivem tragické události musí smířit s tím, že se z ní ve čtyřiceti letech stala vdova. Brzy zjistí, že zármutek není jedinou výzvou, které musí čelit.

Pavla Beretová: Učaroval jí příběh nezdolné Amerikánky

Móda a kosmetika

Přidává se starost o dospívající dceru a tlak ze strany manipulativní tchyně. A pak tu je celá byrokratická mašinerie, která smrtí člověka ožívá: hypotéky, půjčky, nájmy, poplatky, nekonečné dědické řízení.

Příběh původně vycházel na pokračování v časopisu Respekt. Film Rok vdovy vstoupí do českých kin 10. října. Spolu s ním odstartuje i osvětová kampaň #vaspribehnekonci, která umožňuje pozůstalým vyrovnat se s nečekanými ztrátami.

Vědkyně Zdenka Sokolíčková: Příběh Špicberků není jen o ledním medvědovi na tající kře

Film

Veronika Lišková: Ochota platit za online filmy stoupla

Film
Související témata:
Film Rok vdovy

Související články

Výběr článků

Načítám