Hlavní obsah

Úzkost a alkoholička zlákaly ve velkém diváky do kin

Téměř tři sta tisíc lístků se prodalo uplynulý víkend v českých kinech. Z hlediska letošních statistik jde téměř o pětkrát vyšší výsledek, než bylo běžné na jaře. Největší podíl na vysokých číslech si připsal světový megahit animák V hlavě 2, který už měsíc dominuje kinům v cizině. Sada emocí, jíž dominuje Úzkost, porazila i český letní hit Zápisník alkoholičky.

Trailer filmu V hlavě 2Video: Falcon

Článek

Čísla zveřejnila Unie filmových distributorů (UFD). Úspěch V hlavě 2 byl v Česku předvídatelný. Vyprávění o nelehkém dospívání jedné dívky navazuje na hit, který ovládl kina už před lety.

RECENZE: V hlavě 2 hledá rovnováhu ve světě rozbouřených pubertálních emocí

Film

Úspěchem je i více než 57 tisíc prodaných lístků – za uplynulý víkend – pro Zápisník alkoholičky, v němž exceluje Tereza Ramba. Tolik vstupenek se ve stejném období běžně v červnu neprodávalo ani souhrnně.

Trailer k filmu Zápisník alkoholičkyVideo: Bontonfilm

Špatně si po premiéře, na letošní poměry, nevedla ani jiná česká novinka, Zahradníkův rok režiséra Jiřího Havelky. Patří jí čtvrtá pozice v prestižní desítce.

RECENZE: Zahradníkův rok je chválou lidské nezdolnosti i práce

Kultura

Letní kina a komedie

Zajímavé také je, že se do hlavní desítky vracejí tituly, které měly premiéru před dlouhými týdny, měsíci. Souvisí to s letními kiny, která je ráda nasazují. Jde především o české rodinné snímky, komedie, jimž projekce pod širým nebem vysloveně přejí.

RECENZE: Film Aristokratka ve varu má díky Denisce i humor

Film

Šestý je tak v posledním žebříčku Sladký život, příběh napraveného hokejisty (Vladimír Polívka). Osmičku drží Prázdniny s Broučkem o jedněch „zpackaných“ prázdninách (lze už vidět na Netflixu, aktuálně je tam v ČR desátým nejsledovanějším titulem), Aristokratka ve varu je pak devátá a Gump - jsme dvojka poslední desítku nejnavštěvovanějších titulů v kinech uzavírá.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.3.V hlavě 2 173 706
2.1.Zápisník alkoholičky57 420
3.2.Já, padouch 424 956
4.-Zahradníkův rok12 997
5.-Twisters5120
6.10.Sladký život3070
7.4.Tiché místo: První den2643
8.12.Prázdniny s Broučkem2313
9.16.Aristokratka ve varu1742
10.18.Gump - jsme dvojka1695

Celkově se tam uplynulý víkend prodalo podle UFD 296 148 vstupenek. Z českých snímků, které měly letos premiéru, se v nich zatím nejvíce dařilo/daří právě Aristokratce ve varu. Tedy co se týče počtu prodaných lístků (288 811).

RECENZE: Matka v trapu ztratila cestou na plátno humor

Film

Vypadá to ovšem, že Zápisník alkoholičky by ji mohl do konce léta hladce překonat (zatím 223 003). Dvousettisícovou hranici (272 686) dávno překonala rovněž česká komedie Jedeme na teambuilding, která měla premiéru koncem loňského roku. I ta už je pár týdnů k vidění na Netflixu.

Anketa

Byl/a jste letos v letním kině?
Ano, jednou, stačilo
7,2 %
Ano, půjdu i víckrát
22,7 %
Ne, ale plánuji to
36,6 %
Ne, podobné akce nevyhledávám
33,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 194 čtenářů.

Stejnou hranici, 200 tisíc, překonala od únorové premiéry také další česká komedie, Matka v trapu (245 808) o jedné tápající ženě od rodiny, která si v jednu chvíli řekne dost, už nemůžu.

RECENZE: Sladký život plynule vyvolává hořkou pachuť

Film

RECENZE: Další Gump je poučný i sebestředný

Film
Související témata:

Výběr článků

Načítám