Hlavní obsah

Seriálový šéfkuchař Jeremy Allen White: Byli jsme zvědaví, zda s Medvědem navážeme na úspěch

Na ulici na něj pokřikují Ano, šéfe! nebo Bratránku! Takový ohlas měly po celém světě úvodní dvě řady seriálu Medvěd o špičkovém šéfkuchaři Carmenovi „Carmym“ Berzattovi, který se vrací domů do Chicaga a přebírá krachující prodejnu sendvičů s úmyslem udělat z ní špičkovou restauraci. Americký herec Jeremy Allen White už za své umění s nožem a hbitý pohyb okolo rohů hlasité a chaotické kuchyně obdržel Cenu Emmy i Zlatý glóbus.

Upoutávka k seriálu Medvěd (3. řada)Video: FX Networks

Článek

Jeho odysea vstříc spokojeným hostům a snad i michelinské hvězdě pokračuje už 17. července na videotéce Disney+.

V jakém je Carmy rozpoložení po svém monologu z finálové epizody, kdy se omylem zavřel v chladničce? Jak tento moment ovlivní jeho a ostatní zaměstnance v nadcházející sérii?

Z ledničky jsem se dostal a to je dobře. Víte, Carmy se zkrátka ponoří zpět do své práce jako vždycky. Bude mít ty největší nároky na sebe a s tím i na všechny ostatní kolem. Myslím, že to bude výzva, být mu nablízku. Dočkáte se hodně výzev, ale taky vyzyvatelů.

Carmy také představí své nejbližší kolegyni a kuchařce Sydney (Ayo Edebiriová) partnerskou smlouvu. Co to vypovídá o posunu vaší postavy kupředu?

Komunikace není Carmyho silnou stránkou. Často ji řeší nějakým velkým gestem, podobným tomu se smlouvou. Je to jeho způsob, jak lidi oslovit. Ať už Sydney, nebo kohokoliv v kuchyni. Často mám ale pocit, že na to ostatní nejsou připraveni. Jemu se honí v hlavě velké množství věcí a jeho okolí zkrátka vždycky neví, co se opravdu děje.

RECENZE: Temná hmota přináší unikátní pohled na cestování napříč paralelními světy

TV a streaming

Určitě ale uvidíte, jaký to bude mít efekt na vztah Carmyho se Sydney. Z pohledu mé postavy je to jakési přivítání v jeho světě. To bylo účelem.

Vztah mezi manažerem obsluhy a rovněž kuchařem v bývalém bistru Richiem (Ebon Moss-Bachrach) a Carmym nebyl v závěru druhé řady v nejlepší kondici. Jak se jejich přátelství bude vyvíjet? Dokážou překonat neshody?

Myslím, že Carmy pokračuje v tom, co umí nejlépe. Zručně se vyhýbá všem problémům, které má. Takže uvidíte něco v podobném duchu.

Foto: Disney+

Jeremy Allen White exceluje v roli špičkového šéfkuchaře Carmyho.

Je ale zároveň velký perfekcionista. Je to něco, co s ním sdílíte, nebo jste naprosto odlišní?

V tomto jsme určitě jiní. Je to něco, co na Carmym velmi obdivuji a určitě se o to v životě snažím, ale nejde to. Často s tím bojuji.

Druhá řada nabídla výjimečné momenty. Víc prostoru dostával třeba i Matty Matheson, který hraje komického údržbáře Neila Faka.

Chris (Christopher Storer, tvůrce seriálu - pozn. red.) rozpoznal Mattyho skvělou práci. Před Medvědem nikdy před kamerou nebyl a ukázalo se, že hraje skvěle. Navíc je zábavný a milý. A tak s ním chtěl Chris pracovat víc a víc. Nikdy jsem ho neviděl tak šťastného. Sledoval jsem ho, jak při režii nahazoval Mattymu různé repliky. Byl opravdu nadšený.

Seriál diváka občas zavede do pořádně temných míst. Nosíte si tyto okamžiky domů, nebo jste schopni je po natáčení setřást?

Myslím, že je téměř nemožné si ty věci nosit domů. Mluvíme o tom stále, ale na place je nám opravdu báječně. Všichni se o sebe starají, často se smějí. Takže i když musíte ráno točit náročnou scénu, o dvě hodiny později se budete zase chechtat a užívat si společnost ostatních. I kdybych se snažil to v sobě udržet, tak by to bylo opravdu těžké.

Foto: Disney+

Klidná chvíle v kuchyni? Vzácný moment v seriálu. Ayo Edebiriová a Jeremy Allen White.

Mluvilo se o tom, že jste třetí řadu točili společně se čtvrtou. Můžete potvrdit, že to tak bylo, a případně prozradit podrobnosti spojené s takovým rozhodnutím?

Ne tak docela. Trochu pravdy na tom bude, ale není to tak jednoduché.

Hrajete v show, která se stala obřím fenoménem. Co je to nejlepší, co si osobně a profesionálně odnášíte z toho, že jste součástí takového hitu?

Jsou to všichni ti lidé. Je pravda, že je vždy těžké odejít. Často o tom mluvíme. Před pár týdny jsme dotočili třetí řadu a samozřejmě se rádi vracíme domů a ke svým životům, ale je velmi speciální být pospolu tak dlouho, dokud jen můžeme.

Seriál je zasazen do Chicaga. Překvapilo vás něco na tamní kulinářské scéně?

Není to asi překvapení, ale Chicago je skvělé město, ve kterém najdete výborné jídlo. Na každé úrovni můžete být ohromeni něčím výjimečným. To samozřejmě platí pro spoustu míst, ale tady v Chicagu je to velmi čitelné a máte to přímo na očích.

Změnila vám práce na seriálu přístup k restauracím a jejich personálu? Zvlášť když tušíte, co se děje v kuchyni?

Myslím, že se určitě víc zajímáme. Jsme k tomu všemu citlivější a vnímavější. A to jak k restauracím, tak i k lidem, kteří v nich pracují.

Foto: Disney+

Carmy je velký perfekcionista. Vše v kuchyni musí snést ta nejpřísnější měřítka.

Seriál Medvěd získal řadu cen za první řadu. Jaká jsou vaše očekávání směřovaná k letošnímu předávání?

Je to opravdu pěkné nad tím přemýšlet. Hodně jsme mluvili o tom, jaký bude přechod z první sezony na druhou. Byli jsme zvědaví, zda s Medvědem navážeme a budeme schopni najít si tu svou bublinu po takovém úspěchu.

První řadu jsme točili bez jakýchkoli očekávání a byli jsme trochu nejistí, zda se vrátíme na správnou kolej. Myslím ale, že se to povedlo. Našli jsme, co jsme potřebovali, a tyto pocity byly po druhé sezoně ještě silnější.

Vytvořili jsme kreativní místo pro práci a máme velké štěstí, že ji můžeme dělat znovu a znovu.

Protože je Medvěd obřím hitem, cítíte na sebe větší tlak?

Tlak cítím a je velmi skutečný. Myslím, že jsem před natáčením druhé i třetí sezony moc nepracoval, právě jsme obdrželi řadu cen za premiérovou řadu a já jsem z toho všeho byl velmi nervózní. Věděl jsem, že scénář je velmi dobrý a máme skvělou příležitost, jako vždy. Ale ano, ten tlak si připouštíte. Pak ale strávíte čas s touhle skvělou partou a po několika týdnech je to pryč. Jste zase na svém místě, je to zábava a vše je možné.

RECENZE: Medvěd ve druhé řadě kraluje (melo)dramatickým bojem o restauraci i předkrmy z minipříběhů

Kultura

Televizní ceny Emmy ovládly seriály Boj o moc a Medvěd

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám