Hlavní obsah

RECENZE: Komedie Vezmi mě na Měsíc mohla být vtipnější

Konspirační teorie zasahují četné oblasti života na celém světě a jednou z nich je i ta, zda Američané v roce 1969 opravdu přistáli na Měsíci. A právě z ní vychází nová americká komedie Vezmi mě na Měsíc, která nyní vstoupila do kin.

Foto: Falcon

Scarlett Johanssonová a Channing Tatum prošli proměnou vztahu

Článek

Producentkou a představitelkou hlavní ženské role je jako vždy skvělá Scarlett Johanssonová, hlavní mužskou postavu ztvárnil někdejší model a tanečník Channing Tatum.

Debutující scenáristka Rose Gilroyová napsala příběh, který v lecčem připomene, ale kvalitou nedosáhne na slavný film Barryho Levinsona Vrtěti psem z roku 1997.

Foto: Falcon

Woody Harrelson jako agent NASA

Hlavní hrdinkou je marketingová specialistka Kelly Jonesová (Johanssonová), kterou najme NASA prostřednictvím agenta v podání standardně spolehlivého Woodyho Harrelsona, aby v době příprav slavného letu Apollo 11 dostala americký vesmírný program co nejvíc do povědomí Američanů. Aby ho znovu zpopularizovala a napravila jeho tehdy dost pošramocenou pověst. A protože Kelly je opravdu kouzelnice, začne okamžitě jednat.

RECENZE: Začíná Costnerova cesta

Film

Jejím protihráčem je vedoucí pozemního řízení letu Cole Davis (Tatum), který má s realizací ostře sledovaného letu už tak dost práce, než aby ještě spolupracoval s Kelly, jejíž metody jsou dost netradiční a zpočátku mu jdou hodně na nervy.

Když pak dostane prezident Spojených států strach, aby ve vesmírném soupeření se Sovětským svazem americká mise neselhala, zrodí se nápad natočit úspěšné přistání na Měsíci předem ve studiu a připravit ho k vysílání do televizí celého světa.

Kelly tedy povolává svého známého reklamního režiséra a akce, připomínající zmíněný film Vrtěti psem, může začít, byť nemá zdaleka tolik nápadů a satirických ostnů.

Foto: Falcon

Scarlett Johanssonová organizuje natáčení

Film se nicméně v začátku rozjíždí zábavně, Johanssonová si roli zjevně užívá, je pořád velmi krásná a se svou hrdinkou se viditelně dobře sžila.

Dobově přesná je výprava včetně kostýmů, které dávají Johanssonové vyniknout díky barevnosti, která záměrně a sympaticky kontrastuje s nudnými obleky mužů.

Méně uvěřitelný je její rodící se románek s Colem. Tatum se k Johanssonové příliš nehodí, a celá tato zápletka snímek posouvá spíše k nenáročné romantice. Film tak zvolna opouští vtipný začátek, který sliboval dobrou zábavu nejen pro milovníky vesmírných misí, ať už si pod nimi představíme cokoliv.

Režisér Greg Berlanti, který se dosud prosadil hlavně jako producent televizních seriálů, také v seriálovém duchu film rozmělňuje, zpomaluje a ve třetí třetině i zbytečně natahuje, takže dočkat se závěru, který nakonec i jednu skutečně vtipnou pointu nabídne, je poněkud úmorné.

Nicméně jako lehká letní podívaná je film Vezmi mě na Měsíc lehce nadprůměrná.

Vezmi mě na Měsíc
USA 2024 131 min.
Režie: Greg Berlanti, hrají: Scarlett Johanssonová, Channing Tatum, Woody Harrelson, Jim Rush a další
Hodnocení: 60 %

RECENZE: Zápisník alkoholičky táhne vzhůru Tereza Ramba

Film

RECENZE: Film Máme prachy! moralizuje, ale baví

Film
Související témata:
Channing Tatum

Výběr článků

Načítám